Onderstaand recept is gemaakt door foodie Charlotte Olthoff (afgeleid van een recept van Jamie Oliver) naar aanleiding van de bioscooprelease van hét liefdesverhaal van het jaar: La vie d’Adèle die in Cannes bekroond is met de hoogste onderscheiding, de Gouden Palm …
Read More »Blog Archives
Monsterlijke Spinaziesoep [recept]
Moeilijke eters in huis? Dan willen ze misschien wel deze enge griezelige monstersoep eten. Een monstersoep op basis van spinazie waardoor ze stiekem toch de benodigde groenten binnen krijgen…. Ingrediënten: – 2 eetlepels boter – 1 ui – 2 tenen …
Read More »Grapefruit à la Niven
Na het lezen van dit recept had ik gelijk zin om in de keuken aan de slag te gaan. Want wat ziet dit hoofdgerecht er lekker uit en belangrijker nog het is erg gezond! Ingrediënten – 4 personen: – 400 …
Read More »Pizza à la Niven
Je hebt ze in verschillende vormen en maten en iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeur. Hou jij van een simpele pizza margarita of toch liever een pizza met meer pit. Wat je voorkeur ook mag zijn bijna iedereen houd van pizza. Daarom wilde wij jullie het recept voor deze bijzondere, kleine …
Read More »Geglazuurde grapefruit tarwe muffins
Terwijl het hier winter is, zitten ze in Florida nu volop in het grapefruit seizoen. Tot en met mei hebben we geen excuus meer voor ‘dipdagjes’, want we kunnen de winterblues trotseren met grapefruits. Dit zonnige fruit groeit namelijk in …
Read More »Kaapse Raasdonders
Kaapse raasdonders is een gerecht dat bekend werd onder het grote publiek door het boek Otje van Annie M.G. Schmidt voorkomt. Dit gerecht heeft volgens Otje de triviale eigenschappen dat het haar zou helpen tegen liefdesverdriet en dat het het …
Read More »Tasty Days
Ben je als drukbezet mens met weinig tijd om te koken veroordeeld tot smakeloze kant-en-klaarmaaltijden? Niet met de recepten van Andy Harris. De ondertitel van dit boek luidt: “Eenvoudige recepten voor 10, 20 en 40 minuten”. In het voorwoord wordt …
Read More »Blote billetjes in ’t gras
Blote billetjes in het gras is een Gronings aardappel-stamppotgerecht. Het is een stevige maaltijd die makkelijk klaar te maken is. Echt Hollandse pot dus voor in de winter. Tijd om eens te proberen tijdens gure dagen… Ingrediënten 500 gram aardappelen …
Read More »Elfstedenbliksem oftewel perenstamppot
Een traditioneel gerecht van Hollandse bodem. Zoals de naam al doet vermoeden, een echt winters gerecht dat bij uitstek geschikt is na een flinke schaatstocht. Elfstedenbliksem oftewel perenstamppot is haast verdwenen uit de huidige keuken, maar het wordt tijd voor …
Read More »Angry Birds – Bad Piggies Eier-recepten
Na de Angry Brids-spelletjes voor smartphones en pc, na het fysieke Angry Birdsspel en na allerlei doeboeken met de Angry Birds in de hoofdrol, is er nu ook een kookboek: Angry Birds – Bad Piggies Eier-recepten. De bad piggies spelen de …
Read More »Erwtensoep
Erwtensoep oftewel Snert is echt een winters gerecht. Ik durfde deze soep eigenlijk nooit te maken. Hij oogt heel complex. Totdat ik opeens een recept hiervoor tegen kwam en zag dat erwtensoep eigenlijk heel makkelijk en snel te maken is. …
Read More »Andijviestamppot met champignons
De champignon is dé groente die alles kan. Het is een populair ingrediënt op pizza’s, in spaghetti en als garnering bij een biefstukje. Deze witte smaakmaker heeft echter meer talenten om slechts een bijrol in je gerechten te vervullen. Het …
Read More »Courgettesoep
Mijn kinderen zijn dol op soep. Nou ja, twee van de drie dan… Tomatensoep, kippensoep en groentesoep. Ze verpulveren het. Maar ook minder gangbare soepen. Neem nou courgettesoep. Ze smullen er van en vragen elke keer weer om een tweede …
Read More »Koken voor jou, mij en de kids
In Koken voor jou, mij en de kids laat Renée Elliott zien hoe je snel, lekker én gezond kookt voor alle leeftijden. Terwijl je het hoofdgerecht aan het koken bent, maak je voor je baby van 6 maanden een hapje …
Read More »De perfecte uiensoep
De winter is in aantocht. Niets heerlijker dan warme soep in het weekend. Een van mijn persoonlijke favorieten is uiensoep. Niet echt een soep welke aanslaat bij de kinderen, maar ach… Niet altijd alles is voor de kinderen! Met dit …
Read More »Praatprikkels
Een gesprek met een kind beginnen in niet altijd even makkelijk, of even leuk. Maar door deze nieuwe praatprikkel-kaartjes is praten met ieder kind een plezier! De praatprikkel kaartjes zijn bedacht door de Filosofie Juf en zijn nu al een …
Read More »Bourgondisch borrelen
Alhoewel borrelen in het Frans niet direct te vertalen is, zijn ze er zeker niet vies van. Integendeel. In het Bourgondische deel van Frankrijk doen ze niets liever en nemen ze er ook uitgebreid de tijd voor. Ben jij van …
Read More »Puur genieten en toch gezond en slank
Voeding die bij onze natuur past. Waardoor we ons beter voelen. Meer energie door krijgen. Niet verdikken en vooral heel erg lekker is. Daar staat dit boek garant voor! Recensie Dit kookboek zit boordevol heerlijk eenvoudige recepten. Recepten die je …
Read More »Spaanse smaken
Het is geen geheim dat ik dol ben op de Spaanse keuken. Eerlijke, pure smaken zonder al te veel poespas. Gerechten met een dosis zon en ontspanning. De cover van het boek Spaanse smaken van José Pizarro straalt dit gelijk …
Read More »Het nieuwe kookboek van Donna Hay
Ik ben een groot fan van de kookboeken van Donna Hay. Toen ik dit nieuwste kookboek van Donna afgelopen week bij de post vond, maakte ik een sprongetje van geluk. “Heerlijk weer genieten…” Je snapt dat ik hierdoor wel gelijk …
Read More »