Praatprikkels

Een gesprek met een kind beginnen in niet altijd even makkelijk, of even leuk. Maar door deze nieuwe praatprikkel-kaartjes is praten met ieder kind een plezier!

De praatprikkel kaartjes zijn bedacht door de Filosofie Juf en zijn nu al een groot succes. Deze kaartjes kan je namelijk gebruiken om thuis aan de keukentafel een gesprek op gang te krijgen, maar ook op school in de kring zijn de kaartjes uitstekend te gebruiken. Op de kaartjes staan namelijk filosofische vragen, die de kinderen echt laat nadenken. Zij kunnen hier dus leuk over meepraten en alles wat er in het hoofd opkomt, kan goede stof zijn om het gesprek weer verder te voeren.

Op het kaartje staat een plaatje die de vraag ondersteund, en een paar vragen waarbij je door kan vragen over het onderwerp. Ook zijn er speciale doorvraagkaartje beschikbaar. Dit is erg leuk om in een groep, bijvoorbeeld een kringgesprek, te doen. Geef dan ieder kind een doorvraagkaartje en laat ze hun hand opsteken als de vraag op het kaartje die ze hebben, past in de wending die het gesprek heeft gekregen.

Neem een kijkje op de website van de filosofie juf voor meer informatie en het bestellen van de kaartjes!

About Glynnis

glynnisclaver@msn.com'

Check Also

Eerste woordjes van je baby – wanneer mag je ze verwachten en welke woordjes zijn favoriet?

Als Trotse Moeder (of Trotse Vader) zit je er op te wachten: het eerste woordje …