Courgettesoep

Mijn kinderen zijn dol op soep. Nou ja, twee van de drie dan… Tomatensoep, kippensoep en groentesoep. Ze verpulveren het. Maar ook minder gangbare soepen. Neem nou courgettesoep. Ze smullen er van en vragen elke keer weer om een tweede portie. Hoe het komt? Geen idee! Ja, het is een lekkere soep, maar zo bijzonder is hij ook weer niet. Hij smaakt echt naar courgette en daar zijn ze helemaal niet dol op. Maar na de 3e keer maken (en proeven) viel hij opeens in de smaak. Dus nu hebben we regelmatig deze zeer makkelijk te maken soep op tafel.

Het recept:
3 courgettes
1 ui
2 teentje knoflook
1 liter kippenbouillon
rozemarijn
een scheut room
een scheut witte balsamico azijn
peper
zout
olie

Wat moet je doen?
Snij de courgette, de ui en knoflook in kleine blokjes. Smoor dit alles in een klein laagje olie in een grote soeppan, samen met de rozemarijn, wat peper en wat zout. Let op dat de courgette hierbij niet aanbrandt. Zodra alle blokjes courgette zacht zijn, voeg je de kippenbouillon toe. Laat alles een paar minuten doorkoken op een middelhoog vuur. Pureer de soep nu in de pan met een staafmixer. Heb je die niet, dan kan je de soep natuurlijk ook in de blender pureren.

De soep ga je nu op smaak maken met peper, zout, room en witte balsamico azijn. Eet smakelijk!

Tip: de soep smaakt nog lekkerder met wat losse garnering. Eet hem bijvoorbeeld eens met wat gerookte zalm of met wat gebakken spekjes erin.

Klik hier voor meer recepten>>

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Een veelzijdig cadeau

Soms heb je een beetje hulp nodig. Je weet wel dat je iets moet doen, …

Share
Share