Mijn papa woont in Afrika

Het is een groot avontuur als een Nederlands jongetje samen met zijn moeder naar Afrika reist om zijn vader op te zoeken. Alles is daar zo anders!

Mijn papa woont in Afrika
is een reisverhaal, geschreven vanuit het perspectief van een klein Nederlands jongetje. Op weg naar zijn vader ziet hij wonderlijke dingen en vreemde dieren, eet hij raar eten en speelt hij met kinderen die hij niet kan verstaan. Maar ook zonder taal kun je voetballen, achter de pauwen aan rennen en je papa natspuiten met de waterslang.

Dit boek schetst het verschil tussen ons land en het exotische Afrika aan de hand van een waargebeurd reisverhaal.

Recensie
De prent op de kaft van het boek trekt al meteen de aandacht. Een jongetje dat zijn koffer vol stopt met vliegtuigen staat in een kamer met blauwe vloer en muur. Door het raam zie je een typisch Hollands sfeertje, namelijk ene koe die staat te grazen in de wei. Rechtsonder in de hoek, onder de titel van het boek zie je dat jongetje met een man op een zebra rijden.

Wanneer je het boek begint te lezen, merk je al snel dat het jongetje iets minder landelijk woont dan op de voorkant in de prent wordt gesuggereerd. Een grote betonnen flat naast een drukke weg is zijn thuis. Zijn vader woont in Afrika en samen met zijn moeder gaat hij naar Afrika. Vermoedelijk gaan ze emigreren, maar dat wordt niet zo benoemd.

Het boek is vanuit het perspectief geschreven van een kind dat deze grote reis gaat maken. Dat geeft een realistische blik op hoe kinderen tegen dingen aankijken, maar de tekst komt daardoor wat vlak over. De prenten trekken volop de aandacht van de lezer. Deze zijn kleurrijk, maar vooral ook erg mooi geschilderd. De penseelstreken zie je duidelijk, wat het geheel een levendig beeld geeft. Verder zie je hier en daar wat dikkere lagen verf, wat meer diepte brengt in de prenten. De prenten geven ook duidelijk het verschil weer tussen Nederland en Afrika.

Een boek met mooie prenten, die een bijzonder verhaal vertelt.

Mijn papa woont in Afrika –
Prentenboek, hardcover, 28 pagina’s, David en Goliat
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Lucas, het komt dik in orde
Toystory 3
Marie danst

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share