Geglazuurde grapefruit tarwe muffins

Terwijl het hier winter is, zitten ze in Florida nu volop in het grapefruit seizoen. Tot en met mei hebben we geen excuus meer voor ‘dipdagjes’, want we kunnen de winterblues trotseren met grapefruits. Dit zonnige fruit groeit namelijk in het aangename subtropische klimaat van Florida en bezit hierdoor drie unieke eigenschappen die je lichaam, ook tijdens de strenge wintermaanden, de nodige energie geeft. Het is heerlijk sappig, zit boordevol vlees en heeft een zoete smaak waarvan je op elk moment van de dag kan genieten. Deze Florida grapefruits hebben een frisse smaak en geven je lichaam een natuurlijke energieboost. Een halve grapefruit is een uitstekende bron van vitamine C en helpt, samen met zijn andere voedingsstoffen, een gezond immuunsysteem te ondersteunen. Niet alle kinderen vinden een grapefruit lekker om zo te eten, dus hier een geweldig recept voor geglazuurde grapefruit tarwe muffins. Wedden dat je zoon of dochter deze wel lust?!

Ingrediënten (voor 12 muffins):
1½ kopje volkoren meel
1 tl bakpoeder
½ tl baking soda
¼ tl gemalen kruidnagel
75 ml (1/3 kopje) zachte margarine
175 ml (3/4 kop) bruine suiker
375 ml zemelen
250 ml vers geperste grapefruitsap
1 middelgroot ei

Voor het glazuur:
25 ml vers geperste grapefruit sap
1 el vloeibare honing

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 190°C. Meng het volkoren meel, het bakpoeder, soda en de kruidnagel. Klop in een tweede, grote kom met behulp van een elektrische mixer de margarine en bruine suiker tot een luchtig mengsel. Klopt het ei los en voeg deze toe aan het margarine mengsel. Roer de zemelen en grapefruitsap door elkaar, voeg vervolgens alles bij elkaar en roer alle ingrediënten door elkaar, tot er een glad beslag ontstaat. Verdeel het beslag over de 12 papieren muffinvormpjes en bak ze in de oven op 190 °C in ongeveer 20 minuten tot ze stevig aanvoelen. Wacht met het glazuur tot de muffins zijn afgekoeld. Meng in een kleine kom het grapefruitsap en de honing door elkaar en breng het vervolgens bovenop de muffins aan.

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Bosbessen en amandel ontbijtmuffins [recept]

Een tijdje geleden vertelde ik over Pip & Nut en deelde ik al een lekker …

Share
Share