Kleuterfilm Ernest & Celestine – Winterpret

Ernest is een grote hongerige beer. Hij speelt graag muziek en eet jam. Hij is soms een beetje knorrig, maar na zijn slechte humeur volgt altijd een grote lach. Ernest deelt zijn huis met Celestine, een optimistisch en vastberaden weesmuisje, dat voor niets en niemand bang is. De twee vrienden vervelen zich nooit samen. Zodra de eerste sneeuwvlokken vallen, bereiden ze zich voor op de winterslaap van Ernest.

De vier korte verhalen uit “De Collectie” nemen je mee in een prachtige winterwereld in zachte pasteltinten, gebaseerd op de tekeningen van de wereldberoemde Belgische prentenboekmaakster Gabrielle Vincent.

DE KNOP VAN DE ACCORDEON
Ernest organiseert een concert voor Celestine en haar vrienden. Er ontbreekt echter een toets op zijn accordeon. De muizen gaan op zoek naar de ontbrekende toets. Had de groene muis er iets mee te maken?

HET MUIZENFEEST
Celestine wordt uitgenodigd voor een magisch muizenbal. Berenbuurvrouw mevrouw Tulp is alleen bang dat het bal ongeluk brengt voor de beren. En dan neemt de wind ook nog eens Celestine’s baljurk mee.

BIBI
Wat doen Ernest en Celestine met hun geadopteerde wilde gans Bibi. Ze moet naar haar familie voor de grote trek, maar ze kan nog niet vliegen. Hoe gaan een beer en een muis haar dat leren?

DE SNEEUWSTORM
Ernest stelt zijn winterslaap speciaal voor Celestine even uit. Zij wil koekjes voor hem bakken, maar ze moet een vreselijke sneeuwstorm trotseren om meel te halen bij de molen verderop. Zal ze op tijd terug zijn voordat Ernest in slaap valt?

De veelgeprezen Ernest & Celestine film uit 2012 sleepte een Oscar nominatie in de wacht en werd bekroond met o.a. de Franse César voor beste animatiefilm en de Cinekid Publieksprijs én Juryprijs. Op zondag 13 januari 2019 wordt ERNEST & CELESTINE WINTERPRET geprogrammeerd in de Kleuterbios van 30 Pathé bioscopen in Nederland en vanaf 6 februari 2019 is de film in filmtheaters en bioscopen in het hele land te zien.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De lessen van Beer

Wat een mooi boek is er verschenen: De lessen van Beer. De hardcover is zacht …