Sophia Maria Kienhuis

sophia-maria-kienhuis-cd-3Sophia Maria Kienhuis heb ik leren kennen als ‘juf Sophie’, de dansjuf op de school van mijn tweeling. In blokken van 8 weken, gaat ze met alle klassen apart aan de slag en bij de laatste les mogen de ouders komen kijken. Ik doe dat steeds met veel plezier en bewondering.

In enkele lessen weet ze een hele groep van gemiddeld 32 leerlingen, vol enthousiasme een groot aantal dansen aan te leren. Daarbij verliest ze niet de individuele kinderen uit het oog en krijgen kinderen volop de vrijheid om hun eigen inbreng te tonen en te improviseren. Mijn kinderen genieten er enorm van en ik ook, iedere keer wanneer ik ga kijken.

Behalve dans geven op de Godelindeschool, doet juf Sophie nog veel meer. Een tijd geleden kwam ik er achter dat ze ook zingt, en nog meer talenten heeft. Zoals ze zelf kort opsomt: Autonoom Dansend Kunstenaar |dansdocente| docent geweldloze communicatie| kombucha brouwer. En bovenal is het een prachtig mens. Open, kwetsbaar, puur.

Haar CD “Flower of Hope”, die ze samen met Fred Kienhuis heeft gemaakt, heb ik mogen beluisteren en is één van mijn lieveling-CD’s. Met name haar versie van “Where the Wild Roses grow” is een nummer wat ik keer op keer kan beluisteren en wat ik beter vind dan het origineel van Nick Cave & The Bad Seeds / Kylie Minogue.

Op de CD staan 8 covers van voor mij bekende en minder bekende nummers (van Therapy?, Steve Earle, The Organ, Nick Cave, Madonna, Silverchair, Bauhaus, en Leonard Cohen) en wanneer ik de CD in de auto draai, genieten de kinderen er ook van mee. Sophia Maria Kienhuis heeft een bijzondere stem die heel puur en fragiel kan klinken en soms ook stoer en rauw. Ik vind dat erg mooi. Voor mij klopt het ook, omdat ik zelf de indruk heb dat juf Sophie van buiten enorm stoer kan zijn, maar tegelijkertijd kwetsbaar is, en zo komt ook deze CD op mij over.

De CD is er in een Limited Edition en ik kan je hem absoluut aanraden. Om de songs te beluisteren en om meer te lezen over de CD en over Fred Kienhuis en Sophia Maria Kienhuis, kun je <hier> klikken.

sophia-maria-kienhuis-cd-2De CD bestellen kan ook. Op de site staat daar de volgende informatie over:
Flower Of Hope is uitgebracht in een gelimiteerde, genummerde oplage van 200 stuks en nog niet uitverkocht. Als je € 25,- overmaakt naar NL75 INGB 00041021 58 ten name van Stichting het Bedrijf Sophie, en in een email naar hetbedrijfsophie@gmail.com je adres , en de naam voor wie het pakket bestemd is zet, sturen we je het pakket per post, met een persoonlijke boodschap in het boekje! Ook bij optredens zal de cd verkocht worden. Zolang de voorraad strekt…

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Nieuwe K3-film in de maak: K3 – Dans van de Farao

Na het succes van de eerste film met Hanne, Marthe en Klaasje, krijgt K3 nu …