Pizza à la Niven

Je hebt ze in verschillende vormen en maten en iedereen heeft zijn of haar eigen voorkeur. Hou jij van een simpele pizza margarita of toch liever een pizza met meer pit. Wat je voorkeur ook mag zijn bijna iedereen houd van pizza. Daarom wilde wij jullie het recept voor deze bijzondere, kleine en natuurlijk lekkere pizza niet onthouden: Pizza à la Niven, lekker als voorgerecht of snack!

Wat heb je nodig:
– 2 vellen filodeeg
– Parmezaanse kaas
– Boter
– Flespompoen
– 100g water
– 200g suiker
– 300g azijn
– 2 stuks kardemom
– 2 stuks steranijs
– 2g roze peper
– Grapefruit coulis

Bereiding Pizzabodem
Verwarm de oven voor op 190°C. Smeer 1 vel filodeeg in met boter, smeer het andere vel filodeeg in met boter en Parmezaanse kaas. Leg de 2 vellen filodeeg op elkaar met de kaas in het midden.  Steek hier rondjes uit en bak dit in de oven gedurende 5 minuten af.

Zoetzure pompoen
Maak een marinade van 100g water, 200g suiker, 300g azijn, 2 stuks kardemom, 2 stuks steranijs en 2g roze peper. Snijd van de hals van de pompoen dunne plakjes. Leg deze plakjes 1 minuut in de zoet-zure marinade. Haal ze uit de marinade en maak er rolletjes van.

Grapefruitcrème
Meng 20g grapefruit coulis (ingekookt sap) en 80g hangop tot een homogene crème.

Grapefruit
Ontvlies een Florida Grapefruit.

Gepofte pompoenpitten
Rooster de pitten op gematigd vuur in een droge koekenpan, tot ze poffen.

Artisjok
Maak een marinade van citroen, tijm, rozemarijn, knoflook, olijfolie en water. Maak de artisjokken schoon en kook ze in de marinade (aangevuld met water) op lage temperatuur tot ze gaar zijn.

Coquille
Maak de coquilles schoon en halveer ze. Grill elk plakje aan een kant.

Haringkuit
Gebruik de haringkuit en wat kruiden ter garnering van de pizza evenals de cress.

Dit recept werd mede mogelijk gemaakt door ILoveFloridaGrapefruit.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

De geheimen van een mediterrane keuken

De geheimen van een mediterrane keuken – Italiaanse pasta en pizzagerechten is een kookboek wat …