Billen!

billen-boekje-trotse-moedersKleine kinderen zijn dol op kiekeboe-spelletjes. Die toveren al snel een grote lach op hun gezicht! Yusuke Yonezu bedacht hier een nieuwe variant op. Eerst zie je alleen de billen van een dier. Als je het flapje omlaag doet, komt hij helemaal tevoorschijn en zwaait hij vrolijk.

Recensie
Dit flapjes-boek is bedoeld voor kinderen vanaf een jaar of één. Het lag dus op de stapel boeken die doorgestuurd ging worden naar iemand uit het team van Trotse Moeders die een kindje in de doelgroep-leeftijd had tot…… mijn 8-jarige tweeling het ontdekte.Screenshot 2014-11-23 at 11.22.44

Tja, een boek wat “Billen!” heet en wat er zo vrolijk uitziet als dit boek, is kennelijk ineens niet meer iets waar ze te oud voor zijn. Gezamenlijk gingen ze op de bank het boek bekijken. Ze kunnen zelf de teksten lezen en gingen echt raden welk dier het zou zijn.Screenshot 2014-11-23 at 11.23.08

Grappig was dat sommige dieren van de achterkant (de billen) niet meteen te herkennen zijn. Ook ik dacht in eerste instantie bij de muis dat het om een olifant ging. Het was echt een verrassing dat het een muis was (hoewel het natuurlijk wanneer we goed gekeken en gelezen hadden ook in één keer goed had kunnen zijn, het ligt echt niet aan de tekeningen!).

De tekeningen zijn echt erg mooi. Vrolijk, eenvoudig en kleurrijk. Wanneer de flapjes opengaan zie je een heel blij dier en omdat je jonge kinderen uiteraard ook enthousiast voorleest “Já, dat is een varken!” passen de tekeningen goed bij een gezellig samen-lees moment.

Screenshot 2014-11-23 at 11.21.55

De laatste bladzijde zorgde voor nog meer pret, zowel bij de tweeling als bij hun oudere broer van 10. Een flapjesboekje over Billen is kennelijk ook nog reden tot veel gelach wanneer je al op de basisschool zit. Leuk dus om dit boekje in huis te hebben wanneer je een kleintje hebt en ook oudere kinderen. Ongetwijfeld zullen grote broer/zus dit boek regelmatig met hun kleine broertje/zusje willen bekijken.

Screenshot 2014-11-23 at 11.22.13

Hier in huis wordt het in ieder geval regelmatig gepakt en het blijft voorlopig tussen de kinderboeken en Young Adult boeken op de boekenplank staan.

Billen! – Yusuke Yonezu
Bekijk op bol.comKartonboekje met flappen, 24 pagina’s, uitgeverij De Vier Windstreken
Bestel dit boekje hier >>>>

Screenshot 2014-11-23 at 11.22.26

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Drukke dag: Kok – flapjesboek

De Vier Windstreken heeft een serie boekjes gemaakt over beroepen in dik kartonnen uitvoering. Je …

Share
Share