Avonturen op school – deel 2

Dit is een meegroeiboek. Beleef samen met juf Sien en haar tien leerlingen leuke avonturen van de winter tot de lente. En groei zo mee van AVI 3 tot AVI 4.

“Op de vijver ligt ijs,” roept Bes.

“Die arme eendjes…”

Lien kijkt heel sip.

“Mensen vallen,” zegt ze.

“Auto’s glijden en botsen.

Dat is niet leuk.”

Juf Sien knikt.

Recensie
In het eerste meegroeiboek hebben we al kennis kunnen maken met juf Sien en haar leerlingen. Inmiddels zitten de leerlingen alweer een tijdje op school en kunnen ze steeds beter lezen en schrijven. Maar de avonturen die ze beleven blijven leuk om te lezen!

De eerste verhalen in het boek zijn geschreven op het niveau van AVI 3. Deze zijn herkenbaar aan het oranje vlakje aan de zijkant van de pagina. Daarna volgen verhalen op het niveau van AVI 4 en voor de duidelijkheid hebben deze verhalen een groen blokje meegekregen.

Je eigen kind bevindt zich tijdens het lezen in dezelfde fase als de kinderen uit het boek en dat schept een band. Uiteraard is het wel zo leuk om alle delen te lezen als je eenmaal begonnen bent aan deze serie. Maar met de geestige verhalen en vrolijke tekeningen moet dat geen probleem zijn!

Avonturen op school deel 2 – Ann Lootens
Kinderboek, hardcover, 55 pagina’s, Clavis
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Ik ook van jullie
Poten omhoog!
Mr Finney

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …