Hét recept voor sexy spaghetti

la-vie-d-adeleOnderstaand recept is gemaakt door foodie Charlotte Olthoff (afgeleid van een recept van Jamie Oliver)  naar aanleiding van de bioscooprelease van hét liefdesverhaal van het jaar: La vie d’Adèle die in Cannes bekroond is met de hoogste onderscheiding, de Gouden Palm voor de Beste Film.

Het verhaal van de ruim drie uur durende Franse film in het kort: “Adele dacht altijd dat meisjes uit gingen met jongens: tot ze Emma ontmoet, een meisje met blauw haar. Emma zet haar hele leven ondersteboven. Emma leert haar zichzelf te ontdekken en samen zetten ze stappen richting volwassenheid.”

Regisseur en juryvoorzitter van het Cannes Filmfestival Steven Spielberg over de film La Vie D’Adèle: – “a great love story that made all of us [Cannes jury] feel privileged to be a fly on the wall, to see this story of deep love and deep heartbreak evolve from the beginning.” […] “The director didn’t put any constraints on the narrative. He let the scenes play in real life, and we were absolutely spellbound.

Zeker de moeite waard om deze film te gaan zien, en dan kun je vooraf mooi genieten met onderstaand recept van sexy spaghetti! 

Hèt recept voor sexy spaghetti:

sexy-spaghettiIngrediënten (voor twee personen):

 • 300 gram rundergehakt
 • rozemarijn
 • theelepel gedroogde oregano
 • 6 cream crackers
 • theelepel grofkorrelige mosterd
 • een ei
 • zout en peper
 • olijfolie
 • 200 gram spaghetti
 • rucola
 • anderhalf blik hele tomaten (of cherrytomaatjes in blik)
 • half pepertje
 • handvol basilicum
 • een ui
 • twee tenen knoflook
 • parmesaan
 • balsamico
 • suiker

Verkruimel de cream crackers, gooi ze met zout, peper, ei, oregano, fijngesneden rozemarijn, mosterd en gehakt in een kom en kneed er kleine balletjes van. Wrijf de ballen in met een beetje olijfolie en bak ze in een pan.

Snijd de ui klein en pers de knoflook. Fruit de boel in een pan. Zien de uien glazig, gooi er dan het gesneden pepertje bij en de tomaten uit blik. Scheur de basilicum en gooi erbij. Een theelepeltje balsamico erdoor roeren en een schepje suiker naar smaak. Is het te zuur, gooi er nog wat suiker bij. De saus moet lekker zoet zijn.

Ondertussen heb je de pasta gekookt en zijn de ballen klaar. Leg de rucola op een bord, pasta erbovenop en de saus. De ballen leg je er een beetje gezellig in. Parmesaan erover en om het af te maken een blaadje basilicum.

 

 

 

About Karina Ahles - Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 17 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 14 jaar.

Check Also

Win 4 vrijkaartjes voor de première van de film Berend Botje – het mysterie van het ei [winactie]

Vanaf 29 september 2021 is de bioscoopfilm Berend Botje: het mysterie van het ei te …