Het derde dikke boek van Vos en Haas [recensie]

cover-vos-haas-trotse-moedersPing Wing komt uit het land van ijs.
Ever vindt haar erg leuk.
Maar Ping Wing ziet hem niet staan.
Daar vindt Ever wel iets op.
Hij vraagt de hulp van Neef.
En Neef vraagt de hulp van Jak!
Dat was geen goed plan.
Want Jak is een boef.
Hij steelt en hij speelt vals.
Maar er dreigt nog meer gevaar.
Waar eerst bos was, is nu water.
Het water stijgt en stijgt…

Recensie
Drie boeken van Vos en Haas in één bundel. ‘Vos en Haas Waar is het ijs’, ‘Het spel van Jak en Vos’ en ‘Haas en de Bosbaas’, dat zijn samen 316 bladzijden. Je zou denken dat dat een beginnend lezertje zou afschrikken (mijn dochter zit in groep 4), maar ze sprong letterlijk rond door de kamer toen ik het boek uitpakte.

vos-haas-drie-copyright-trotse-moeders-5Mijn dochter is dol op de boeken van Vos en Haas. Er zijn er al verschillende door haar gelezen en ook kinderen van andere recensenten zijn lovend over de boeken van Sylvia Vanden Heede. Hier vind je alle door Trotse Moeders gerecenseerde boeken van Vos en Haas bij elkaar >>>>

En ik moet eerlijk zeggen: de boeken zijn erg leuk. Ook deze drie boeken zijn weer een genot om te lezen. Gebruik makend van woorden die passen bij het AVI-leesniveau van beginnende lezers (AVI E3 – AVI E5) maakt Sylvia Vanden Heede echte verhalen. Echte boeken, moet ik zeggen, want hoewel het middelste boek “Het spel van Jak en Vos” maar kort is, zijn de andere twee dat niet.

vos-haas-drie-copyright-trotse-moeders-6 vos-haas-drie-copyright-trotse-moeders-4

Mijn dochter leest op die manier “echte boeken” en is daar razend trots op. Ze begin ’s morgens met lezen, en leest voordat ze gaat slapen. Het boek gaat mee naar beneden, mee in de trein, mee naar oma en zo vordert ze in het boek wat ze met zichtbaar plezier leest.

vos-haas-drie-copyright-trotse-moeders-2 vos-haas-drie-copyright-trotse-moeders-3

Zelf zegt ze er over: “Het is een beetje spannend en ook erg grappig. En de tekeningen helpen me om de plaatjes van het verhaal in mijn hoofd te maken. Als ik dit boek uit heb, ga ik weer een van de andere boeken van Vos en Haas lezen, want ik vind ze zó leuk!”

Laten we hopen dat de combinatie van Sylvia Vanden Heede en Thé Tjong-Khing nog veel mooie boeken zal opleveren. Het maakt dat kinderen al op jonge leeftijd ècht plezier krijgen in zelfstandig lezen!

Het derde dikke boek van Vos en Haas – Sylvia Vanden Heede
Bekijk op bol.comIllustraties door Thé Tjong-Khing
Leren lezen / zelf lezen, 322 pagina’s, Uitgeverij Lannoo
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …

Share
Share