Angry Birds – Bad Piggies Eier-recepten

Na de Angry Brids-spelletjes voor smartphones en pc, na het fysieke Angry Birdsspel en na allerlei doeboeken met de Angry Birds in de hoofdrol, is er nu ook een kookboek: Angry Birds – Bad Piggies Eier-recepten. De bad piggies spelen de hoofdrol in dit kookboek. Erg actueel, want onlangs heeft producent Rovio het spelletje Bad Piggies gelanceerd.

Rode draad van Angry Birds – Bad Piggies Eier-recepten zijn eieren. Hoe kan ook anders als het over de Angry Birds gaat? De ene keer is het echt een recept met eieren in de hoofdrol, de andere keer zijn de eieren slechts een van de ingrediënten. Het kookboek bestaat uit vijf hoofdstukken met in totaal 40 recepten: appeltje eitje, eigenweis (nee, dat is geen typefout), eierkunst, tovereieren en eindstreep. Juist… Ieder hoofdstuk heeft EI in de titel. Zo bevat Appeltje eitje eenvoudige en bekende recepten van bijvoorbeeld roereieren of een omelet, maar ook wat exotischer met burrito’s en een kaassouflé. De volgende hoofdstukken worden wat spannender. Er staat een grote variatie aan recepten in dit boek, van sauzen tot omeletten, cheesecake en quiches. Teveel om op te noemen.

De recepten zijn kort beschreven op maximaal twee pagina’s en hebben leuke titels, zoals ‘reist de pan uit’ voor Yorkshire pudding, Noedel-di-doe voor een quiche met noedelbodem en ‘eigenwijze eitjes’ voor eieren van de barbecue. De recepten zijn duidelijk en nodigen uit om mee aan de slag te gaan. Het is ook goed te doen om ze te bereiden. Natuurlijk is het kookboek rijk geïllustreerd, niet met foto’s van de gerechten dit keer, maar met afbeeldingen van de Bad Piggies en een verdwaalde Angry Bird. Het laatste hoofdstuk bevat geen recepten meer maar diverse ei-weetjes. Op de laatste bladzijden is er ruimte voor eigen recepten en aantekeningen.

Ik vind Angry Birds – Bad Piggies Eierrecepten een aanwinst in mijn verzameling kookboeken. Het is een boekje vol humor, leuk vormgegeven, met ook veel praktische recepten en leuke ideetjes om uit te proberen. Je moet er wel van houden en er ook de grap van inzien, want anders vind je het helemaal niets…

Angry Birds – Bad Piggies Eier-recepten – Bonnier Kiriat
Kookboek, hardcover, 96 pagina’s, Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier>>


 

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Heerlijke hapjes uit de hele wereld

Toen we onlangs de verjaardag van de tweeling vierden, stond de tafel weer vol met …