Koken voor jou, mij en de kids

In Koken voor jou, mij en de kids laat Renée Elliott zien hoe je snel, lekker én gezond kookt voor alle leeftijden. Terwijl je het hoofdgerecht aan het koken bent, maak je voor je baby van 6 maanden een hapje met dezelfde ingrediënten. Stressvrij, zonder af te doen aan smaak of voedingswaarde. Met recepten voor ontbijt, lunch en diner, maar ook voor taarten en koekjes: je gezin zal smullen!

Recensie
Dit boek is te gebruiken voor het hele gezin en de meeste recepten zijn gebaseerd op een gezinssamenstelling van twee volwassenen, een jong kind en een baby. Als je de aanwijzingen op het recept wordt er duidelijk vermeldt welke handelingen je moet verrichten om iets gezonds en lekkers op tafel te zetten voor je baby. Dit is onderverdeeld in zes tot negen maanden en negen tot twaalf maanden. Vanaf twaalf maanden kan de hij of zij gewoon mee-eten met van het (volledige) recept voor de rest van het gezin.

Niet alleen vindt je in dit boek heerlijke recepten, maar de auteur geeft ook extra informatie over verschillende voedingsmiddelen, welk keukengerei je nodig hebt en legt uit hoe je de basisrecepten klaar moet maken. Daarnaast zijn er een voedingslijsten in het boek opgenomen waarin je precies kunt zien wat je kindje in welke leeftijdsfase mag eten.

Koken voor jou, mij en de kids bevat algemene informatie en vier hoofdstukken waarin je gerechten vindt voor het ontbijt, de lunch, het diner en traktaties. Waarbij de bereidingstijden uiteenlopen van 5 minuten bereidingstijd tot uitgebreide recepten die een lange voorbereidingstijd nodig hebben.

Van peer & pecan smoothie tot bananenkoekjes. Van gezonde kipburgers tot gevulde pompoen en kersencrumbles. Voor iedereen is er wel wat lekkers te vinden in dit kookboek en wil je niet telkens het boek door moeten bladeren dan staat achterin een handig register waar je heel makkelijk een een lekker recept kunt vinden.

Koken voor jou, mij en de kids – Renée Elliott
Kookboek, paperback, 176 pagina’s, Kosmos Uitgevers
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

 

About Angela Stegeman

79.angela@gmail.com'
Mijn naam is Angela, ik ben geboren in 1979 (Almelo), echtgenote sinds 2002 en moeder van twee kinderen (2007 & 2011). Als kind hield ik dagboeken bij en schreef ik af en toe een verhaaltje. In 2003 begon ik met het schrijven van mijn eerste roman en in 2006 zette ik mijn eerste blogwoorden op internet. Inmiddels heb ik vele blogs, column, artikelen geschreven en staan er zo'n zestien boeken met mijn naam erop in de kast. Voorjaar 2020 kwam mijn boek 'Pumps, pillen en popcorn' uit bij Ellessy en voorjaar 2021 komt de roman 'Tijdrit' daar ook uit.

Check Also

Het vegetarische kinderkookboek

Sinds de KCC zijn mijn dochter en ik ‘flexitariërs’, wat mij beter bevalt dan haar… …