Mijn ervaring als lid van de vakjury van Speelgoed van het Jaar 2015 [verslag]

speelgoed-van-het-jaar-logo-trotse-moedersAl jarenlang buigt een vakjury zich over al het speelgoed wat fabrikanten insturen voor de verkiezing van Speelgoed van het Jaar. En dit jaar had ik de eer een van de leden van deze vakjury te zijn.

Ik moet er wel meteen bij zeggen dat “ons over het speelgoed buigen” de lading niet dekt: er werd gegooid, gebouwd, met autootjes over de grond gereden, spelletjes gespeeld, getekend, geschoten, experimenten gedaan en wat er allemaal nodig was om het ingezonden speelgoed ècht goed te kunnen inschatten op de diverse criteria:

  • speelgoed-van-het-jaar-2015-copyright-trotse-moeders-1technische kwaliteit van het artikel en de verpakking
  • vormgeving, grafische verzorging en kleur
  • speelwaarde
  • originaliteit
  • aanwezigheid van een duidelijke, Nederlandstalige handleiding (indien van toepassing)
  • algemene verkrijgbaarheid in de speelgoedhandel
  • prijs / kwaliteit verhouding

speelgoed-van-het-jaar-2015-copyright-trotse-moeders-3Ondanks de plezierige en vrolijke sfeer die er de hele dag in de vergaderkamer hing, werd het beoordelen van al het speelgoed en de spellen erg serieus genomen door de juryleden.

Middels een onafhankelijke, eerlijke stemming, kon ieder zijn / haar punten per item kenbaar maken en eventueel onderbouwen. Door deze punten op te tellen werd het uiteindelijke resultaat duidelijk.

Soms waren de nummers één en twee duidelijk favoriet bij de vakjury, maar het kwam ook voor dat in een bepaalde categorie de punten zeer dicht bij elkaar lagen. Duidelijk werd wel dat er anno 2015 geen ‘slecht’ speelgoed meer gemaakt wordt!

speelgoed-van-het-jaar-2015-copyright-trotse-moeders-4

Aan het eind van de dag was de vakjury klaar met de nominaties in de diverse leeftijdscategorieën en vandaag mogen we de officiële nominaties bekend maken. Klik hier om te zien welk speelgoed genomineerd is voor Speelgoed van het Jaar 2015 >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Dit is het Speelgoed van het Jaar 2016 in de categorie 4-5 jaar

Gisteren zijn door Keet! en twee kinderen van een basisschool in Castricum de winnaars bekend gemaakt van …

Share
Share