Brontorina

Brontorina heeft een droom. Ze wil dansen!
Maar dat valt niet mee: ze is een dinosaurus.
En dinosaurussen zijn behoorlijk groot.
En dan heeft ze ook nog geen goeie schoentjes…

Recensie:
Brontorina is een boek dat laat zien dat je met doorzettingsvermogen en een beetje hulp, alles kan worden wat je maar wilt. De boodschap je dromen na te leven wordt op een subtiele – maar duidelijke manier –  naar voren gebracht. Hoe onwaarschijnlijk het ook lijkt dat je droom uit zal komen. Bovendien laat het op een mooie manier zien hoe het “in de echte wereld” er aan toe gaat. Je zult medestanders hebben, maar ook tegenstanders. Maar vooral leer je denken buiten de geijkte hokjes en dat maakt dat dit boek positiviteit uitstraalt!

De paginagrote prenten sluiten perfect op de tekst aan en brengen het geheel op een humoristische – maar soms ook op een zeer aandoenlijke manier – in beeld.  Een boek dat zowel voor jongens en meiden geschikt is, juist omdat er een dinosaurus in een balletverhaal voorkomt. Ook zijn er verschillende jongens in het verhaal aanwezig die dansen en de prenten zijn niet volgestopt met roze, zoals je vaak ziet. Met de hele familie dus lekker op de bank en lezen maar…

Brontorina – James Howe
Prentenboek, Hardcover, 32 pagina’s, Lemniscaat
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Lees ook:
Siebe Schaap wil ook een mensje
Ik wil de maan
Schaapje, schaapje, heb je mooie wol?

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Een tegen allen, leven in groep of (bijna) helemaal in je eentje

Ik ben 43 jaar en nog steeds dol op prentenboeken. Jarenlang ben ik juf van …

Share
Share