De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – Een zootje in de gymzaal

De boeken van Lotte Wirwar zijn door Alice Pantermüller geschreven voor “vrolijke meisjes van 9-12 jaar”. Mijn 12-jarige dochter was iets jonger dan 9 toen ze voor het eerst met Lotte Wirwar kennis maakte, en vindt het iedere keer weer een feestje wanneer er een nieuw boek uitkomt. Ditmaal het boek De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar – Een zootje in de gymzaal, waar ze weer enorm van genoten heeft (al denkt ze dat ze er eigenlijk te oud voor is…).

Inhoud
Chips! Sinds onze klas het programma voor de feestelijke inhuldiging van de gymzaal instudeert, gaat alles mis. Want mevrouw Poepjes heeft geloot wie samen met wie iets moet opvoeren. Laat ik nu net met Bart moeten! Een van de stoere boys! Terwijl Chloë met superschaapje Lisa-Marie (verraad!) een ontzettend cool nummer met hondenkunstjes oefent en Rémi op een eenwieler mag rijden, moet ik als clown optreden. Met Bart! Superoneerlijk! Maar goed dat mijn blokfluit en ik daarover ook nog een woordje te vertellen hebben!

Bespreking (door mijn 12-jarige dochter)
“Het boek ging over Lotte Wirwar. Dat is een meisje die ongeveer net zo oud is als ik. Lotte zit op school en dan zegt de leraar dat ze voor de opening van de nieuwe gymzaal een opvoering moeten doen met groepjes van twee. Lotte zat met één van de ‘coole boys’ en haar beste vriendin Chloë zat met een ‘superschaapje’, dat is een meisje dat in een groepje zit wat altijd tegen het groepje van Lotte, Pieter, Remy en Chloë is. Dat lees je in een ander boek.

Lotte en Bart die gaan een clownsopvoering doen, maar dan komt Lotte er achter dat Lars meedoet. Lars is een neef en die komt op bezoek. Maar, ze vindt Lars een beetje leuk en Chloë vindt Lars ook leuk en toen kregen ze ruzie. En toen was de opvoering. Ze hadden veel geoefend. En hoe dat ging moet je zelf lezen, er komen echte slangen in voor!

Ik vond het een leuk boek, het is niet mijn lievelings van de serie, maar wel erg leuk. Het verhaal en ook de tekeningen, dat zijn soms ook een soort kleine grapjes.

Ik zou andere meisjes aanraden om ook de serie te sparen (en te lezen natuurlijk!).”

Een zootje in de gymzaal – Alice Pantermuller
Deel uit de serie De knotsgekke wereld van Lotte Wirwar 
Hardcover, 160 pagina’s, uitgeverij Deltas
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Lotte Wirwar 7: Weg met die vieze stinkkaas [recensie]

BAH! Sinds de school weer begonnen is, STINKT het vreselijk in onze klas. Het is …

Share
Share