Rover en Broertje

rover en broertje coverRover en Broertje is het verrassende verhaal over Robin en Bram: twee stoere broertjes van wie de ouders opeens zijn verdwenen. Daardoor moeten de broers het ineens met zijn tweeën zien te rooien. En dat valt nog niet mee! Ze besluiten om te gaan roven. Robin noemt zichzelf voortaan Rover en Bram noemt hij Broertje. Het roven gaat een tijdje goed, totdat de politie eraan te pas komt. Uiteindelijk missen de jongens hun ouders toch te erg en besluiten ze om hen te gaan zoeken…

Recensie:
Een verrassende titel die prikkelt om te gaan lezen! Rover en broertje is het spannende debuut van Karine Jekel; winnares van de Karin Slaughter schrijfwedstrijd.  Het boek is geschikt voor stoere jongens en meiden vanaf ongeveer acht jaar, die wel van een beetje spanning houden.

rover en broertjeHet boek van Rover en broertje duikt direct in het verhaal. De twee broertjes Bram en Robin zijn alleen thuis en wachten tot hun ouders thuis komen. Echter blijkt al snel dat ze wel heel erg lang wegblijven en de kinderen hebben ook niets van hen gehoord. Het grappige is dat de kinderen niet op onderzoek uitgaan of hulp inschakelen, maar zelf maar beginnen met het avondeten klaarmaken. Daarna gaan ze gewoon zoals het hoort op bed… De volgende ochtend blijkt echter dat hun ouders er nog steeds niet zijn.

Nu moeten de jongens wel in actie komen! Maar niet om hun vader en moeder te gaan zoeken… Het eten is op, dus moeten ze op de één af andere manier toch aan eten komen. Robin heft wel een goed plan: vanaf vandaag heeft hij een nieuwe naam: Rover. En natuurlijk doet hij zijn naam eer aan en gaat hij roven. Tja… en als je broer Rover is geworden, wie ben jij dan? Broertje!

rover en broertje 2Het verhaal draait grotendeels om de twee kinderen die proberen aan eten te komen. Hoewel het natuurlijk heel spannend is als je ouders opeens weg zijn en je opeens voor jezelf en je broertje moet zorgen, is het niet te eng gemaakt. Er gebeuren geen vreselijke dingen, maar er is voldoende spanning voor jongens en meiden. Rover en broertje doen gewoon heel erg goed hun best om te roven, zonder daarbij in handen te komen van de politie. En dat is natuurlijk nog niet zo makkelijk… Prima boek om zelf te lezen, maar ook een heel leuk voorleesboek!

Tja en zoals je al kunt verwachten: even zonder je ouders is leuk, maar als het lang duurt ga je als kind toch wel je ouders missen. Dus besluiten Rover en broertje toch maar op zoek te gaan naar hun vader en moeder. Alleen, waar moeten ze zoeken?

Omdat ik een ongecorrigeerd leesexemplaar heb (waar ook het boek Vanillevla met wormen in staat), ontbreken hier de illustraties. Aangezien ik hier wel erg nieuwsgierig naar was, ben ik even gaan zoeken en vond ik – gelukkig – op de website van Unieboek Spectrum een digitaal inkijkexemplaar. Daar komen de illustraties die bij deze recensie staan dus ook uit. Sfeervolle zwart-wit tekeningen die het verhaal op mooie wijze in beeld brengen.

Bekijk op bol.comRover en broertje – Karine Jekel
Zelf lezen, hardcover, 160 pagina’s, uitgeverij van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier >>>>

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …