Poptropica 2: Expeditie verdwaald

Poptropica – Expeditie verdwaald is het tweede deel in de serie Poptropica, volledig in kleur geïllustreerd door Kory Merritt. Tekst van Mitch Krpata. Mya, Boyan en Jordy zijn Octavius te slim af geweest; ze zijn met de mysterieuze landkaart ontsnapt. Maar de kaart doet wat hij zelf wil. En het lijkt er niet op dat hij hen helpt om de weg naar huis te vinden. Het drietal is hopeloos verdwaald op de zeeën van Poptropica. Water en voedsel raken op. Maar er dreigt een groter gevaar, want Octavius is niet de enige die hen zoekt. Zijn de vrienden verder van huis dan ooit?

Recensie
De Poptropica serie (dit is deel 2) is een heel spannend verhaal dat in een heel aantrekkelijke stripvorm is opgetekend. Dit boemboek is gebaseerd op een website/app maar het boek zet niet aan tot het bezoeken van deze website of het downloaden van de app.

In de vakantie merkte ik dat dit boek echt enorm aantrekkelijk is voor veel kinderen, toen mijn dochter het uit had werd het door diverse vriendjes en vriendinnetjes opgepakt.

De leeftijdsindicatie is 10-12 maar ik heb gemerkt dat kinderen van 8-9 dit boek ook pakken en het ook goed kunnen lezen. Volgens deze ouders waren deze kinderen normaal niet van die lezers. Dit boek zet duidelijk aan tot lezen!

Een nadeel is dat het een vervolgverhaal is en dat er nu gewacht moet worden tot deel 3 verschijnt. Deel 3 verschijnt eind oktober en mijn dochter kan niet wachten om te lezen hoe het verhaal verder gaat!

‘Poptropica-Expeditie Verdwaald’ – Mitch Krpata (tekst), Kory Merritt (illustraties)
Kinderboek, strip, hardcover, 111 pagina’s, Uitgeverij De Fontein
Bestel dit boemboek hier >>>>

Voor alle Poptropica boemboeken, klik hier >>>>

Share

About Lisette van den Beld

lisettevdbeld@gmail.com'
Ik ben getrouwd en Trotse Moeder van 3 mooie meiden van nu 9, 13 en 17 jaar oud. Verder ben ik 4 dagen per week als leerlingbegeleider aan het werk binnen een zorgteam op een VMBO-school. Zorg voor en ontwikkeling van kinderen zijn voor mij zowel in mijn privéleven als in mijn werk heel belangrijk.

Check Also

Ilse Warringa regisseert “Luizenmoeder” – de film

Hebben jullie ook zo genoten van de serie De Luizenmoeder? Een van de personages die …

Share
Share