Dagje uit: Linnaeushof [verslag]

linnaeushof-speelttuin-trotsemoedersMet meer dan 350 speeltoestellen en attracties mag Linnaeushof zich de grootste speeltuin van Europa noemen. Maar is het ook een leuke speeltuin? Wij gingen het voor jullie bekijken.

De grootste speeltuin van Europa bevindt zich in Nederland, op de grens tussen Heemstede en Bennebroek. Deze speeltuin bestaat al sinds 1963, maar is constant in ontwikkeling en ieder jaar zijn er weer nieuwe dingen te ontdekken.

linnaeushof-speeltuin-copyright-trotse-moeders-1 linnaeushof-speeltuin-copyright-trotse-moeders-2

Met echt Hollands weer (motregen….) gingen we op pad. De kinderen (twee jongens, 8 en 9 jaar en een meisje van 8) hadden er zin in. Ze hadden de website van Linnaeushof al bestudeerd en een plan gemaakt voor waar ze het eerst heen wilden.

Screenshot 2015-07-16 at 08.44.33

Bij binnenkomst in de speeltuin, werd dat plan direct gewijzigd, want ze zagen de hoge toren vanwaar je het hele park kunt overzien meteen opdoemen. Dus eerst daarin!

linnaeushof-speeltuin-copyright-trotse-moeders-11

Kennelijk verveelde het de kinderen niet, want ze hebben een hele tijd zichzelf naar boven gewerkt en daarna weer naar beneden. Vanaf grote hoogte zagen ze nog veel meer leuks dan ze op de website hadden ontdekt!

linnaeushof-speeltuin-copyright-trotse-moeders-8 linnaeushof-speeltuin-copyright-trotse-moeders-4

Ze hebben, ondanks de motregen, de hele dag gespeeld. Ik denk dat ze niet eens merkten dat het nat was. Voordeel was dat het niet druk is, hoewel de speeltuin groot genoeg is om ook drukte aan te kunnen. Er is ook een binnenspeeltuin, maar daar zijn ze niet eens aan toe gekomen!

linnaeushof-speeltuin-copyright-trotse-moeders-9 linnaeushof-speeltuin-copyright-trotse-moeders-5

De speeltuin is handig opgedeeld in meerdere stukken, zodat je je als ouder mee kunt verplaatsen met je kind en wanneer je kind oud genoeg is om zelf te spelen, lekker op een bankje kunt gaan zitten kijken. Voor kleintjes is er een aparte speeltuin en ook oudere kinderen komen aan hun trekken met spannende attracties. Kortom: voor jong en oud is dit een prima dagje uit.

linnaeushof-speeltuin-copyright-trotse-moeders-7 linnaeushof-speeltuin-copyright-trotse-moeders-10

Wat ik zelf zo leuk vond aan Linnaeushof is dat de kinderen echt spelen. De hele dag! Dus niet in een rij voor een attractie die 50 seconden duurt, maar gewoon klimmen, glijden, klauteren, waterpret, zand, zwieren…. spelen dus! En dat is heerlijk om naar te kijken als Trotse Vader!

Share

About Dick Ahles

d.ahles@protonmail.com'
Mijn moeder noemt mij Dirk (officiële naam) maar voor de rest ben ik bekend onder Dick. Geboren in 1951 en Trotse Vader van vijf kinderen. Van twee oudere dochters Mira en Rachel heb ik al vier kleindochters. Thuis Enkhuizen, en vader van een tweeling (jongen en meisje) van 10 en een zoon van bijna 13. Ik houd dus van kinderen en heb met hen nu al heel veel meegemaakt. Leuk dus om met deze lange ervaring op TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl te bloggen.

Check Also

Waterpret in Linnaeushof [verslag]

Linnaeushof is de grootste speeltuin van Europa en is nog een ECHTE speeltuin. Speeltoestellen, klimdingen, …

Share
Share