De mazen van het net

de_mazen_van_het_net_cover

De mazen van het net is een intelligente thriller. Het boek is soms wat ingewikkeld en soms wat mysterieus, maar het is vlot en prettig geschreven.

Twee weken voor Kerst zijn er in en rond Hull in korte tijd drie moorden gepleegd. De manier waarop ze vermoord zijn, lijkt verdacht veel op de tragedies waaraan ieder van hen eerder in hun leven is ontsnapt.
In De mazen van het net is een hoofdrol weggelegd voor Aector McAvoy, rechercheur in Hull, een aimabel mens. Hij draagt een geheim met zich mee, in het verleden is er iets gebeurd wat nog steeds invloed op zijn handelen en functioneren heeft. Zijn leidinggevende Trish Pharaoh, waardeert hem echter en geeft hem de ruimte zijn intuïtie te volgen, al liggen de keuzes van Aector niet altijd voor de hand.

De mazen van het net
is de debuutthriller van David Mark. Het is het eerste deel van een serie. Het tweede deel is al in het Engels verschenen en ik hoop dat de Nederlandse vertaling niet al te lang op zich laat wachten. Achterin het boek is het eerste hoofdstuk van tweede deel opgenomen. Maar dat heb ik maar niet gelezen, het is te frustrerend om daarna niet verder te kunnen lezen.

image

De mazen van het net
is echt een spannend boek dat onder je huid blijft zitten. Zo lang je het boek niet uit hebt, blijf je meedenken met Aector. De dader is (lijkt) niet iemand die maar lukraak aan het moorden is. Er zit een patroon in de moorden. Al lezend werk je gelijk op met de hoofdpersoon, het is eigenlijk niet mogelijk om Aector een stapje voor te zijn. Je wordt daardoor soms op het verkeerde been gezet, waardoor het even duurt voordat ook jij als lezer het patroon van de moorden doorgrond hebt. En terwijl je samen met Aector McAvoy de moorden probeert op te lossen, leer je ook Aector en zijn vrouw geleidelijk wat beter kennen.

Een aanrader, ik heb het boek met veel plezier gelezen. En David Mark is volgens mij een auteur om in de gaten te houden!

De mazen van het net – David Mark
thriller, paperback, 320 pagina’s, De Fontein
Bestel dit boek hier >>>>

 

 

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De weg naar huis – Sebastian Fitzek

Een verontrustend telefoongesprek, een sterfdatum in bloed, en nog twee uur tot die dag aanbreekt… …

Share
Share