Ik wil een wiegje worden, zei de wilg

Ik wil een wiegje worden, zei de wilg is echt een boek om in huis te halen. Is het niet voor je kind, dan wel voor jezelf 😉 Het verhaal alleen is prima, verschillende bomen met verschillende dromen. Met mogelijkheden en onmogelijkheden (een beuk kan geen eikenhouten kast worden bijvoorbeeld).

Wat het boek echt bijzonder maakt, zijn twee dingen: de prachtige vormgeving middels houtsneden, erg toepasselijk. En de manier waarop er heel veel informatie over de natuur en over bomen wordt gegeven op een zeer toegankelijke manier. Zelf ben ik toen mijn kinderen kleiner waren, op zoek geweest naar een boek wat over de meest voorkomende bomen om ons heen zou gaan, en dit boek is wat ik al jaren zoek.

Het is gewoon echt heel mooi. Om er een stukje van te zien, kun je <hier> klikken. Beter nog is om het aan te schaffen…. En nee, ik heb geen aandelen, ik vind het oprecht heel mooi.

Algemene informatie

Ik wil een wiegje worden, zei de wilg’ is een prachtige samenwerking tussen prijswinnend auteur Bette Westera en topillustrator Henriette Boerendans. Eerder maakten zij samen het indrukwekkende alfabetboek ‘Aap Beer Zebra’ (genomineerd voor Woutertje Pieterse Prijs).

Ik wil een wiegje worden, zei de wilg’ gaat over de warme, hoopvolle en soms eigenwijze overpeinzingen van de bomen. Wat gebeurt er met de bomen als ze straks omgehakt worden? De eik wil graag een eikenhouten kastje zijn. Dat wil de beuk eigenlijk ook wel. Maar dat kan niet, want hij is een beuk. Een beukenhouten tafel kan wel, maar dat wil hij niet. Dan gaat iedereen maar aan hem zitten. Nee, dan is hij liever speelgoed. Mooie blokken voor hoge torens, misschien. Met behulp van houtsneden maakte Henriette Boerendans ambachtelijke en sprekende illustraties bij de tekst van Bette Westera.

Ik wil een wiegje worden, zei de wilg is uitgegeven als hardcover prentenboek van 40 pagina’s door uitgeverij Gottmer. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 4 en zeker mooi om vanaf die leeftijd in huis te halen. Zelf verwacht ik dat het inhoudelijk meer zal passen bij iets oudere kinderen. Ik wil een wiegje worden, zei de wilg bekijk / bestel je hier >>>>

 

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

IJs – boek met 30 recepten

IJs…. ik ben er dol op en heb die liefde doorgegeven aan mijn jongste zoon. …