Hier waakt oma [recensie]

HierWaaktOma_co_0514_D.inddElk jaar gaan de tien kleinkinderen een weekend bij oma logeren. Dat is geweldig, want oma is een beetje gek! Op vrijdag haalt ze hen op met haar rammelbus. Het huis van oma is erg oud. Vroeger woonde er een reus. ’s Avonds vertelt oma een eng verhaal. Op zaterdag gaan ze na het ontbijt van brood met muizenkeutels, op ontdekkingstocht door het bos. Ze maken een kampvuur en slapen buiten. Samen met oma doen de kleinkinderen alles wat niet mag!

Recensie

Zelf houd ik wel van dit soort absurde humor. Het boek doet me ook denken aan de boeken van Dr. Seuss, zeker ook vanwege de vormgeving. En juist de combinatie van de tekeningen en verhaal maken dit boek een genot om (meerdere malen) te lezen.

Screenshot 2015-01-24 at 11.07.09

Hieronder een video waarin een stukje uit het boek, gecombineerd met de prenten, te zien is:

Enorm veel fantasie en vol dingen die kinderen aanspreken. Hier waakt oma is geschikt voor kinderen vanaf een jaar of 7 en leuk om door hen zelf gelezen te worden, maar ik merk dat ook “oudere” kinderen het leuk vinden. Misschien zelfs nog wel leuker, omdat ze meer oog hebben voor de humor.

Screenshot 2015-01-24 at 11.07.51

Mijn tweeling van 8 staat nog niet zo te kijken van alle gekke dingen uit het boek, voor hen is het allemaal vrij ‘normaal’ zoals ook in cartoons alles zomaar kan gebeuren.

hier-waakt-oma-pagina-trotse-moeders-boek

Mijn oudste is kritischer wat dat betreft en had eerst opmerkingen dat het allemaal wel “erg ver” ging. Maar toen hij eenmaal aan het lezen was, legde hij het boek niet meer neer, en zat hij regelmatig te grinniken. Screenshot 2015-01-24 at 11.07.27Hij kreeg door dat het juist de bedoeling was dat het “niet klopte” en genoot er enorm van. Hieronder zijn eigen commentaar:

Zoon (10): “Het is een gek boek. In het begin denk je steeds dat het wel erg raar is allemaal. De oma doet echt vreemde dingen met de kinderen. Maar daardoor is het ook wel erg grappig. En soms ook verdrietig want ze mist de opa. Ik ben wel blij dat mijn eigen oma’s niet zo raar zijn, maar om te lezen is het wel erg leuk!

Hier waakt oma – Stefan Boonen
Bekijk op bol.comMet prenten van Melvin
Hardcover, 7+, 88 pagina’s, uitgeverij De Eenhoorn
Bestel dit boek hier >>>>

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 18 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 15 jaar.

Check Also

3 cadeau tips voor trotse opa’s en oma’s

Het is over het algemeen leuk om iemand anders een cadeau te geven. Zo geeft …