Bijna 500 pagina’s in de herkenbare kookbijbel-vormgeving, inclusief hardcover en leeslint: de Specerijenbijbel. Hier was ik erg benieuwd naar. Wat zou het zijn? Uitleg over gedroogde kruiden en specerijen of ook echt recepten? Nou, het is allebei en nog veel …
Read More »Blog Archives
Gezonde en calorie-arme gerechten [recepten]
Een maaltijd met weinig calorieën hoeft helemaal niet saai te zijn. Er zijn talloze heerlijke en voedzame opties die het hele gezin zullen smaken. En zo aan het begin van de maand, zullen een aantal mensen graag wat minder calorieën …
Read More »Kindvriendelijke kersthapjes
Wanneer je wilt dat kerst met jonge kinderen voor iedereen gezellig blijft, is het goed om vooraf na te denken over hoe je de kerstdagen inricht. En natuurlijk over wat je wilt eten. Hieronder staan een aantal ideeën voor kindvriendelijke …
Read More »Kerstbijbel
Kookbijbel nummer 37 is de Kerstbijbel. Een kookbijbel speciaal voor de kerstdagen, waarin mensen toch graag op zoek gaan naar speciale recepten voor het kerstdiner. Eenvoud Dit is niet de eerste kookbijbel die ik in gebruik heb. Het mooie van …
Read More »Van Banketstaaf tot Pepernoot
Van Banketstaaf tot Pepernoot. De Geschiedenis van Sinterklaaslekkernijen is een boek waar niet alleen recepten in staan voor lekkere dingen rondom 5 december, maar ook een heel groot stuk geschiedenis over deze traditie en alles wat daar bij hoort. Sinterklaas …
Read More »Vergeten groenten [recept]
Vandaag heb ik een recept van een “vergeten” groente. Dit is de snijbiet. Vroeger werd die ook wel “warmoes” genoemd. Warmoes staat voor armoede. Misschien is de Warmoesstraat in Amsterdam daar wel een verwijzing naar. In tegenstelling de geschiedenis van …
Read More »Zalm met paksoi [recept]
Een hele lekker frisse bladgroente is paksoi. Het is een koolsoort van Aziatische oorsprong en het hele jaar door te koop in Nederland. Zelf vind het het vooral erg lekker bij warm weer, maar natuurlijk kan je het het hele …
Read More »Koude maaltijdsalade – [recept]
Met dit warme weer, is het erg belangrijk om toch voldoende en gezond te blijven eten. Bij deze situatie is een koude salade erg prettig,en ook heerlijk. Deze smaakt ook goed bij minder warm weer, en ook voor het eigen …
Read More »Het Laura’s Bakery Kinderbakboek
Laura Kieft is haar hele leven al dol op bakken. Na haar opleiding Commerciële Economie en een aantal banen in die richting, besloot ze om van haar hobby’s – bakken, fotografie en bloggen – haar werk te maken. Op haar …
Read More »Made by Koffietijd – gerechten en recepten
Ik kijk zelden naar Koffietijd omdat het voor mij helaas op een onmogelijke tijd uitgezonden wordt. Maar wanneer ik het kijk, word ik er altijd vrolijk van. Dat komt met name door Loretta Schrijver, moet ik eerlijk bekennen. Ik heb …
Read More »Snelle witte chocoladesnacks [recept]
Valentijnsdag, een dag voor bloemen, kaarten en chocolade? Misschien voor jou wel, en dat kun je deze recepten daar prima voor gebruiken. Wat vers fruit erbij en je hebt een schaal vol geniet-snacks. Maar ook voor mensen die niet aan …
Read More »Slank en gezond met intervalvasten
Intervalvasten, ik had er nog nooit van gehoord tot ik er een tijdje geleden een artikel over las. En op zich klinkt het niet vreemd: minder uren eten. Dat kan door bijvoorbeeld af en toe een dag te vasten, maar …
Read More »Ovenschotel met courgette en feta
Vegetarische ovenschotel met courgette en feta. Wanneer kleine kinderen mee-eten kun je overwegen de olijven achterwege te laten. Nodig: 4 grote aardappels 250 gram feta 1 kleine courgette 12 zwarte olijven zonder pit 1 rode paprika 4 eetlepels bladselderie ¼ …
Read More »ELLE eten Hitparade
Een uitpuilende kookboekenkast, talloze recepten online en toch niet weten wat je moet koken. Ken je dat? Wij wel. In zo’n bui grijpen wij terug op altijd-goedrecepten die we blind kunnen klaarmaken en waarmee thuis ook iedereen gelukkig is. Zie …
Read More »Brits bakboek
Hoewel in Huize Trotse Moeders bakken meestal gedaan wordt door mijn 12-jarige dochter, vind ik het ook nog steeds leuk om bakboeken door te kijken. En ik heb dan wel niet zoveel talent als mijn dochter, maar in dit Brits …
Read More »De geheimen van een mediterrane keuken
De geheimen van een mediterrane keuken – Italiaanse pasta en pizzagerechten is een kookboek wat gemaakt is door de winkelketen van Oil & Vinegar. Ik houd van koken, en ik zag dat er ook vegetarische recepten in staan dus ik …
Read More »Ovenschotel met groenten [recept]
Heerlijk recept wat prima te combineren is met rijst of pasta. Eventueel met een stukje kalfsfricandeau of kipfilet erbij. Door alle verschillende kleuren, ziet het er vrolijk en extra lekker uit. Nodig 2 kleine courgettes 2 rode paprika 250 gram …
Read More »Aspergeschotel, of Asperges au Gratin [recept]
Aspergeschotel, of asperge-ovenschotel klinkt al lekker, maar noem je het Asperges au Gratin dan kom je helemaal goed voor de dag met dit heerlijke recept! Nodig: Per persoon ongeveer 500 gram asperges. Bouillon van aspergevocht. 1 groentebouillon tablet 2 gekookte …
Read More »Fijne aspergesoep [recept]
Tijdens de Paasdagen heb ik deze soep gemaakt en geserveerd en het was een groot succes, zowel bij mijn dochter als bij mijn kleinkinderen! Nodig: 200 gram asperges, een beetje gegaard, en in kleine stukjes snijden. Bouillon van aspergevocht. (door …
Read More »Bosuitjes-soep [recept]
Een verrassend zachte soep met een fijne smaak. Nodig 8 bosuitjes. 25 gram boter 2 theelepels kerriepoeder 1 kruidenbouillontablet 2 tomaten 3 eetlepels kookroom. Bereiding Smelt de boter, en doe er de schoongemaakte en 3 à 4 in ringetjes gesneden …
Read More »