Bach Bloesem voor een blije huid?

bach-bloesemDe originele Bach Bloesem Remedies ondersteunen je mentaal in elke fase van je leven. De harmoniserende eigenschappen zorgen voor balans tussen lichaam en geest. Onze tip: let eens op je huid. Om te zien of de balans verstoord is hoef je vaak alleen maar in de spiegel te kijken. Trekkerig gevoel, rode vlekken, puistjes… Een combinatie van Bach Bloesem Crab Apple en Bach Rescue Cream helpt het evenwicht terug te brengen. Je voelt je goed, en dat zie je.

Recensie

Bovenstaande inleiding uit een bericht over Bach Bloesem Remedies intrigeerde me. Ik had al wel eens van Bach Bloesem therapie gehoord, maar ken het zelf niet en ken ook niemand die er ervaring mee heeft. Ter recensie kreeg ik een tubetje Bach Rescue Cream en een flesje Back Bloesem Crab Apple. In de begeleidende tekst stond dit te lezen: “Ben je niet altijd even blij met wat je in de spiegel ziet? Als je zelfbeeld daalt, laat je huid dat zien. Andersom werkt het ook: uitslag, puistjes en onzuiverheden kunnen je zelfbeeld omlaag halen. Crab Apple kan dan uitkomst bieden. Deze Bach Bloesem zorgt voor een positieve instelling en krikt je eigenwaarde weer op.

bach-crab-appleTja, zo werkt het wel. Wanneer je moe bent,z ie je er vaak wat bleker uit, soms met wat donkere kringen onder je ogen (wanneer was ook alweer de laatste nacht dat je doorgeslapen hebt….). En inderdaad, wanneer ik niet blij ben met mijn spiegelbeeld werkt dat door op mijn zelfvertrouwen. Bach Bloesem Crab Apple dus. Iedere dag twee druppeltjes in een glas water.

Ik heb er eigenlijk weinig van gemerkt, althans, niet zodanig dat ik het aan de Crab Apple kan toeschrijven. Het is prachtig weer geweest, ik ben wat meer buiten geweest. Het is moeilijk te zeggen of de druppeltjes effect hadden op mijn huid.

Bij mijn zoon van 10 was dat wel zo. Hij had wat uitslag op zijn wang en bij hem heb ik een washandje, gedrenkt in water met twee druppeltjes Crab Apple gebruikt. Hij ervoer een aangename tinteling en had minder last van jeuk. En ik vond dat de uitslag na twee dagen behoorlijk veel minder was dan de vorige keer bij een vergelijkbare uitslag. Maar ook hier is het moeilijk te zeggen of het door/alleen door de Bach Bloesem Crab Apple kwam. Hij zelf denkt van wel.

Waar ik zelf wel van overtuigd ben is van de werking van de Bach Rescue Cream. In de begeleidende tekst stond het volgende:  “Als je huid gestrest is, kun je wel wat extra verzorging gebruiken. Bach Rescue Cream helpt om de huid te verzachten en te herstellen. De crème bevat een combinatie van de bekende Bach Rescue Bloesems (Impatiens, Star of Bethlehem, Cherry Plum, Rock Rose, Clematis) en daarnaast Crab Apple voor een zuiverende invloed. Het geeft rust aan je huid bij lichte verbranding, insectenbeten, vallen of stoten – en bij een huid die droog, ruw of schraal is. De crème is vrij van parfum en parabenen.

Screenshot 2014-03-14 at 20.30.32Na een dag geniest en gesnotterd te hebben door allergie, zag mijn neus er niet al te fraai meer uit. Rood, schraal en nee, ik heb geen foto gemaakt! Ik heb allerlei goede crèmes die de huid redelijk snel herstellen (ik heb wel vaker last van allergie), maar dan heb ik altijd nog één à twee dagen een wat rodere neus en gaat deze ook nog elegant vervellen. Nu heb ik de Bach Rescue Cream gebruikt. Opgesmeerd net voordat ik ging slapen (het prikte kort) en toen een nacht laten inwerken. De volgende ochtend was de huid om mijn neus nog wel rood, maar na nog een keer insmeren voelde hij al soepeler aan en ik heb daarna nauwelijks last gehad van losse velletjes. Een groot verschil met andere “day afer” ervaringen!

Kortom: het blijft moeilijk om aan te geven wanneer iets als Bach Bloesem werkt, ik heb bijvoorbeeld niet de ene kant van mijn neus niet ingesmeerd en de andere wel om het verschil te ervaren. Maar zowel mijn zoon als ik denken wel degelijk dat er een positief effect was bij gebruik. En laat het een placebo effect zijn, dat maakt mij  niet uit, zolang het maar werkt!bach-rescue

De Bach Rescue Cream zit in ieder geval in mijn tas. Hij blijkt namelijk ook te werken op muggenbulten en de schaafwonden bij mijn kinderen lijken ook sneller minder rood te worden. Baat het niet, dan schaadt het niet en wat mij betreft baat de Rescue Cream wel degelijk!

Back Bloesem remedies zijn verkrijgbaar bij zelfstandige drogisterijen, apotheken, gezondheids- en webwinkels. Of eenvoudig hier, via bol.com >>>>

 

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Bach Rescue bij stress [recensie]

Terug naar school. Het is weer bijna zover! De kinderen gaan terug naar school na …

Share
Share