Op de achterbank

Apen uit de Eiffeltoren tikken, zo snel mogelijk een tent opzetten, raadsels oplossen en je eigen QR-code maken… Een vakantie doeboek nieuwe stijl, zo bomvol interactieve en ouderwetse games dat er nog maar één keer wordt gevraagd: zijn we er al? Namelijk als je op de plaats van bestemming bent.

Recensie
Afgezaagd maar waar: kinderen vervelen zich tijdens autoritten, zeker tijdens de lange rit naar de vakantiebestemming. Op de achterbank biedt veel afleiding in boekformaat, een groot boek, dat wel.

Dit is een heel modern boek met veel digitale extra’s. Er is een speciale hyves-pagina waar kinderen samen met andere kinderen raadsels kunnen oplossen. Er is een speciale app gemaakt voor dit boek en er wordt verwezen naar een aantal app’s (voor iPhone of Android) om spelletjes mee te doen. Echt voor kinderen van deze tijd dus.

Voor sommige spelletjes heb je ook echt een smartphone nodig, bijvoorbeeld voor de puzzels waar je een QR-code moet maken om te checken of je de puzzel goed opgelost hebt.De makers hebben er speciaal voor gekozen te werken met Augmented Reality. Dat is een techniek waarbij je niet online hoeft. Iedere zoekplaat en de cover heeft zon AR-spelletje en je kan dat dus de hele reis op de achterbank gratis mee spelen. De app om de techniek te kunnen gebruiken moet je wel in Nederland installeren!

Maar ook zonder de app blijft nog genoeg over, zoals flessenpost maken. Of toch die puzzel, en dan lekker tot na de vakantie wachten voor je weet of het goed is. Of zoekplaten, autobingo’s, auto ganzenbord of Luxemburgs leren…

is lekker knalrood, zowel van buiten als van binnen. Let wel, je kinderen de hele rit hun gang laten gaan met het boek, leidt gegarandeerd tot irritant gedrag achterin…Wees gewaarschuwd, maar leuk is het wel!

Op de achterbank – C. Halkes & K. Piers
Vakantie doe-boek, gebonden, 32 pagina´s, Snor
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Op zoek naar een budget vriendelijke reis? Zoek niet langer: ga naar de Waddeneilanden!

Nieuwe culturen ontdekken en onvergetelijke ervaringen opdoen. Het hoeft allemaal niet veel te kosten, op …

Share
Share