Andijviestamppot met champignons

De champignon is dé groente die alles kan. Het is een populair ingrediënt op pizza’s, in spaghetti en als garnering bij een biefstukje. Deze witte smaakmaker heeft echter meer talenten om slechts een bijrol in je gerechten te vervullen. Het is een volwaardige groente, die op sommige voedingswaarden zelfs beter scoort dan bijvoorbeeld andijvie, bloemkool of spinazie. Verras daarom eens met de veelzijdige en gezonde champignons in de culinaire hoofdrol. Zoals in deze andijviestamppot met pit! Hieronder het recept.

Ingrediënten:
– 1,5 kg kruimige aardappels
– 250 g champignons
– 50 g boter
– 200 g gerookte spekblokjes
– 200 g belegen komijnekaas, in hele blokjes
– 150 ml melk
– 600 g andijvie, in de lengte gesneden
– zout en vers gemalen peper
– snufje nootmuskaat

Bereidingswijze:
Kook de aardappelen in weinig water met wat zout in 20 minuten gaar – Borstel de champignons schoon met een borsteltje of stukje keukenpapier. Verwijder indien nodig de onderkant van de steeltjes en de snijd de champignons in plakjes – Smelt een klein klontje boter en bak de spekblokjes uit in een koekenpan – Bak de champignons aan het einde een paar minuten mee – Verwarm de melk in een steelpannetje – Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer de warme melk erdoor – Schep de andijvie, spek en champignons door de puree en roer de hutspot goed door – Breng op smaak met zout, flink wat vers gemalen peper en een snufje nootmuskaat – Schep de komijnekaas door de stamppot en serveer direct.

Kijk voor meer champignon recepten op www.champignonidee.nl.

Share

About Mira Ahles

mira@dataunlimited.nl'
Getrouwd met Rikkert en moeder van 3 dochters: Janne (7 jaar), Robin (5 jaar) en Dide (3 jaar). Sinds deze zomer zijn we verhuisd van het stadscentrum naar het platteland. Een heel nieuw avontuur...

Check Also

Blote billetjes in ’t gras

Blote billetjes in het gras is een Gronings aardappel-stamppotgerecht. Het is een stevige maaltijd die …

Share
Share