Grapefruit à la Niven

Na het lezen van dit recept had ik gelijk zin om in de keuken aan de slag te gaan. Want wat ziet dit hoofdgerecht er lekker uit en belangrijker nog het is erg gezond!

Ingrediënten – 4 personen:
– 400 g snijbonen
– Kleine paddestoeltjes/witte beukzwam
– 1 sjalot gesnipperd
– 1 g kerriepoeder
– 0,4 dl azijn
– 1,5 dl olijfolie
– 120 g zwammetjes
– 120 g aardperen
–  0.5 dl room
– 12 kwarteleieren gepocheerd (3 per persoon)
– 80 g spekjes uitbakken
– 2 Grapefruits
– 20 Langoustines (5 per persoon)

Bereiding:

Snijboon-spaghetti
Maak met een dunschiller over de lengte van de snijboon ‘spaghetti’-slierten. Blancheer de snijbonen in een pan met ruim water en wat zout en spoel ze af met koud water. Langoustines Bak de langoustines (Noorse kreeft / Scampo) 2 min. in een koekenpan tot ze omkrullen en bijna gaar zijn.

Grapefruit-dressing
Snijd de kop en de kont van de Grapefruit. Verwijder de schil is incl. het witte vlies. Maak met een klein scherp mesje partjes. Leg dit in een kommetje met wat olijfolie en een scheutje azijn. Zet apart en gebruik als dressing over het gerecht.

Crème Topinamboer (aardpeer)
Schil de aardperen met een dunschiller, snijd in stukken en leg ze in een pan met water en melk. Kook de aardperen, met een snufje zout, hierin gaar, giet ze af en pureer tot een gladde massa.

Tip: voeg een scheutje room toe.

Druk de puree door een fijne puntzeef met een pollepel en voeg naar smaak zout en peper toe. Witte beukenzwam Snijd de klos van witte beukenzwam 2 cm achter de kop door. Snipper een sjalot en fruit deze in een pan met olie. Strooi er een beetje kerrie over. Voeg de paddenstoelen toe en roer gedurende 3 min. voeg 1 eetlepel azijn toe en bewaar het geheel in een klein bakje bijna geheel onder olie zodat het goed kan marineren.

Gepocheerde kwartelei
Zet een pan met ruim water en wat zout op tot deze kookt. Tik de kwarteleieren voorzichtig open in een kommetje met azijn (hele dooier). Nadat het water kookt, zet het vuur uit en draai zachtjes een klein kolkje in het gekookte water. Laat de eieren in het midden van het kolkje zakken en haal deze na 1 à 1,5 min. uit de pan en leg ze in een bakje met ijswater.

Dit recept werd mede mogelijk gemaakt door ILoveFloridaGrapefruit.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.
Share
Share