365 pinguins

De familie in 365 pinguïns wordt letterlijk overladen met de beestjes. Op de eerste dag van het nieuwe jaar staat er een koerier met een pakketje voor de deur. Tot ieders verbazing zit er een pinguïn in. En het blijft niet bij die ene. Elke dag weer staat er een nieuwe pinguïn op de stoep. Eerst zijn ze nog schattig, maar al gauw ontstaat er een probleem. Het huis raakt overvol. Iedereen wordt er gek van. Waar komen al die pinguïns toch vandaan? Wie stuurt ze en waarom?

Dit boek gaat niet alleen over de redding van een bedreigde diersoort. De pinguïns zijn ook de aanleiding voor een waanzinnige rekenles: ze moeten worden gevoed (zoveel kilo vis maal zoveel pinguïns), gehuisvest, gesorteerd, opgestapeld, etc. De lezer leert optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen. Te veel om op te noemen, net als de pinguïns in dit boek.

Recensie

365 pinguïns is een prachtig prentenboek. Het is niet alleen een leuk boek om te lezen maar het is ook nog erg leerzaam voor kinderen. Zo leert je kind ook meteen rekenen en tellen. En de dagen van de week en de maanden van het jaar. Dit kinderboek is lekker groot van formaat (28,5 x 36,5 cm) en vraagt door zijn prachtige omslag om opgepakt te worden. Ook binnen zijn er mooie grote prenten en leuke grapjes. Een topper; ook erg geschikt om cadeau te geven aan een jarige kleuter.

365 pinguins – Jean-Luc Fromental & Joelle Jolivet
Prentenboek, hardcover, 45 pagina’s, Gottmer

Lees ook:
Geslaagd kinderboek over een slaapverwekkende pinguïn
De mooiste vis van de zee
De blauwe ballon is een bekende klassieker

About Pien

info@trotsemoeders.nl'

Check Also

Educatieve spellen van SQULA: Taal, Rekenen of Spelling

Je hoort vaak dat kinderen in de vakantie weer deels vergeten wat ze op school …