Monsterlijke Spinaziesoep [recept]

Moeilijke eters in huis? Dan willen ze misschien wel deze enge griezelige monstersoep eten. Een monstersoep op basis van spinazie waardoor ze stiekem toch de benodigde groenten binnen krijgen….

Ingrediënten:
– 2 eetlepels boter
– 1 ui
– 2 tenen knoflook (Let op: voeg dit toe aan het recept als er een Dracula mee eet!)
– 1 eetlepel bloem
– 800 gram spinazie
– 500 ml bouillon
– 4 sneden brood (ook wel beenderen genoemd!)
– 2 eetlepels Gruyère kaas (beter bekend als mummie oorsmeer)
– Room
– Nootmuskaat
– Een goed humeur

Bereiding
Snij de ui met hulp van je mama of papa in hele kleine stukjes. Bak de ui in een klompje boter en wacht tot ze een goudgele kleur hebben. Wanneer ze dezelfde kleur hebben als het pak van mummie Murray zijn ze goed! Was de spinazie in water zodat al het vuil eruit is. Gooi de spinazieblaadjes nu in de pan en laat ze even meebakken. Wacht tot dat ze er uit zien als groene snottebellen.

Giet de bouillon bij de ui en spinazie en laat het, onder toezicht van je mama of papa, ongeveer 20 minuten goed doorkoken. Terwijl dit gruwelijk lekkere goedje aan het koken is, kan jij de tafel dekken en inkleden. Misschien heb je zelfs nog genoeg tijd om je te verkleden als Dracula met grote hoektanden en een cape. Of als je liever Frankenstein wilt zijn kun je oude kleren aandoen. Na 20 minuten doorkoken mag je vader of moeder de soep van het vuur halen. Wrijf het groene snot door een zeef en maak een papje met de room, het groene snot, nootmuskaat en de bloem. Voeg dit alles toe aan de soep en blijf goed roeren op een laag vuur tot de groene monstersoep wat dikker wordt. Laat het nu nog eventjes zacht doorkoken.

Een monsterlijk lekkere soep is natuurlijk niet compleet zonder het lievelingsingrediënt van Dracula’s dochter, Mavis. Ze smult van stukjes bot in haar soep dat gemakkelijk na te maken is met brood! Je pakt een paar sneetjes brood en snijdt het brood in kleine dobbelstenen, vraag aan je mama of papa om te helpen. Bak deze in een pan goudbruin. Je mag de monstersoep nu in de borden gieten en de beenderen inleggen. Misschien nog wat oorsmeer erbij van de mummie (Gruyère kaas)?

Dit recept is beschikbaar gesteld ter promotie van de  film Hotel Transsylvanië  welke vanaf 19 april 2013 op DVD en Blu-Ray uitkomt. Deze monsterlijke spinaziesoep is namelijk het favoriete gerecht van Frank uit Hotel Transsylvanië! Elke nacht om 1:00 uur ’s nachts eten ze deze heerlijke soep…

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Wat doen we met deze grote courgettes? [recept]

Mijn lieve buurvrouw heeft een moestuin en deze floreert zo goed dat ik af en …