Honderdste kinderlezing in Science Centre NEMO

tweeling-nemoScience Center NEMO is een van de favoriete musea van onze kinderen. We gaan er regelmatig heen en ieder keer is er wel iets anders te ontdekken of te doen. 

Sinds juni 2003 worden kinderlezingen georganiseerd. Zelf ben ik daar nog niet heen geweest, maar ik heb al van verschillende mensen gehoord dat hun kinderen er erg van genieten. Kleine uitvinders to-be en mini-wetenschappers worden door experts op allerlei gebieden op begrijpelijke manier wetenschappelijke onderwerpen uitgelegd. Vragen als “Waarom is gras groen?” en “Hoe ontstaat een orkaan” spreken kinderen aan, vandaar dat de “Wakker Worden Kinderlezingen” een groot succes zijn.

Nemo-foto-kinderenZo’n groot succes dat op 16 februari om 11.00 de honderdste kinderlezing zal plaatsvinden. Rob van Hattum, inhoudelijk directeur van NEMO geeft samen met prof.dr. Dymph van den Boom, rector magnificus van de Universiteit van Amsterdam, een kinderlezing over wetenschappelijk onderzoek doen: “Wanneer weet je iets zeker?”. Na de lezing worden nog twee spectaculaire historische proeven gedaan. Met twee reusachtige Maagdenburgse halve bollen en 16 kinderen wordt een vacuümdemonstratie gegeven en de valproef van Stevin wordt gedaan met een hoogwerker. Om 13.00 zal er een tweede lezing zijn. De lezingen zijn geschikt voor kinderen van 8-12 jaar.

In de voorjaarsvakantie is er bij NEMO extra veel te doen. Er zijn workshops en demonstraties, zoals de demonstratie van de Kettingreactie, knutselen in De Werkplaats en écht wetenschappelijk onderzoek in Science Live en NEMO Research & Development.  De voorjaarsvakantie duurt in NEMO van 15 februari tot en met 9 maart. NEMO is van 15 februari tot en met 2 maart iedere dag geopend van 10:00 tot 18:00 uur. Van 3 tot en met 9 maart is NEMO open van 10:00-17:00 uur.

 

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 16 jaar.

Check Also

Zo kun je verantwoord een avondje wijnen met de meiden

Wijnen met de meiden? Zet een oppas in Wil je een avondje verantwoord wijnen met …

Share
Share