Haas in de put

haas in de putHaas gaat naar het bos.
Daar is een tak.
Haas wil de tak.
De tak zit hoog.
Pas op, haas!
Daar is een gat.
O nee!
Het is al te laat.
Haas zit in een put.
Wat nu?

haas in de put 3Recensie
Mijn dochter is net 6 jaar geworden en zit nog 3 maanden in groep 2. Ze heeft zich na de kerstvakantie in haar hoofd gehaald dat zij ook gewoon kan leren lezen en leest alles wat los en vast zit. En tot onze verbazing, leest ze de eerste AVI start boekjes gewoon zo weg! In overleg met de juf bieden we haar nu dus regelmatig een AVI start en een AVI M3 boekje aan. Haas in de put is een zelfleesboekje van het niveau AVI START.

Het boekje begint op school in de klas van meester bok. Het is feest, want meester bok is jarig. Haas is alleen haar pakje vergeten en gaat nog even terug naar het bos. En daar gaat het mis… Haas komt in een gat terecht. Gelukkig gaan al haar vriendjes, en een fee, Haas helpen om eruit te komen!

haas in de put 4Het boekje ziet er erg vrolijk en gezellig uit. Hij is opgebouwd als een toneelstukje, als een soort van script. Voor de tekst van wat ieder zegt, zie je een tekeningetje van dat dier. Handig, want zo kan je de teksten bijvoorbeeld verdelen in de klas, maar ook tussen je kind en jezelf. Of een broer en zus.

Zoals te verwachten bij een AVI START boek zijn de zinnen kort en worden er alleen één lettergreep woorden gebruikt. Het is echt een boekje dat je vrijwel gelijk met het starten met lezen erbij kunt pakken. haas in de put 2Alle moeilijke klanken zoals ij, oe, au, eu, sch, ng worden vermeden;  die komen niet voor in dit boek. Ondanks de beperking van lettergrepen en klanken, is het een vrolijk boek geworden met een spannend avontuur dat goed past bij kinderen die 6 jaar zijn.

Mijn meisje heeft ‘Haas in de put‘ met veel plezier helemaal zelf gelezen. Eerst wat onwennig; samen steeds een stukje om en om. Bij de tweede keer lezen was ze erg trots toen ze hem zelf helemaal uit kreeg en vond het erg leuk om steeds in de huid te kruipen van de verschillende personages. Ze zette allerlei verschillende stemmetjes op en trakteerde mij vaak met nog wat bijpassende dieren geluiden. Ik heb erg gelachen om die extra dimensie die dit boekje bij mijn dochter los maakte.

Haas in de put – Lida Dijkstra
Bekijk op bol.comLeesboek AVI START, hardcover, 30 pagina’s, Kluitman
Bestel dit boek hier >>>>

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Zelf leren lezen met Stink AVI’s

Echt leren lezen is vooral oefenen. Eerst met letters en klanken, daarna met woordjes. Voordat …