Tasty Days

Ben je als drukbezet mens met weinig tijd om te koken veroordeeld tot smakeloze kant-en-klaarmaaltijden? Niet met de recepten van Andy Harris.

De ondertitel van dit boek luidt: “Eenvoudige recepten voor 10, 20 en 40 minuten”. In het voorwoord wordt dit verduidelijkt. Tasty Days gaat van gerechten van 10 minuten voor het moderne gezin in tijdnood tot aan recepten van 40-60 minuten voor bijzondere gerechten. Het is een veelzijdig kookboek blijkt al uit de inhoudsopgave: vis, vegetarisch, vlees en desserts zijn terug te vinden in dit 260 pagina’s tellende boek. De prijs van dit boek bedraagt tijdens het recenseren rond de € 24,95. Dat is zeker niet duur gezien het grote aantal recepten dat in dit boek staan.

Als ik het boek doorblader, merk ik dat het een kookboek met een rustige uitstraling is. Dat vind ik wel prettig. De gerechten zijn overzichtelijk en daardoor krijg je het gevoel dat je alle recepten wel zelf zou kunnen maken, dat de moeilijkheidsgraad niet erg hoog ligt. De foto’s bij de recepten zijn ook vrij neutraal. Ze geven een mooi beeld van hoe je het bord zou kunnen opmaken. Wat ik niet zo handig vind aan de indeling van dit boek, is hoe de bereidingstijd wordt aangegeven. Deze tijd wordt namelijk één keer weergegeven op een soort tussenpagina. Daarna ben je lekker aan het bladeren in het boek en weet je soms niet meer bij welke recepten je aan het bladeren bent. Het zou in mijn ogen fijner en duidelijker zijn als de tijd bij elk recept apart vermeld had gestaan.

De gerechten van Tasty Days zien er heerlijk uit, maar toch is het wel een beetje een standaard kookboek. Er staan allerlei recepten in: van Mousaka tot Fish and Chips en van Rijstpudding met kersenjam tot Chocoladecrème. Van alles wat, zal maar zeggen. Dit boek zou dus goed kunnen dienen als een soort van basiskookboek. Als je al zoiets in je kast hebt staan, voegt het daardoor helaas weinig toe.

Tasty Days – Andy Harris
Kookboek, hardcover, 260 pagina’s, Kosmos Uitgeverij
Bestel dit boek hier>>

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Gezond koken voor kinderen met deze tips

Vind je het moeilijk om gezond te koken voor je kids? Je bent niet de …

Share
Share