“Bijzaak”

Mijn mond valt open van verbazing. Gelukkig kan ik op een knopje drukken en de tv spoelt weer terug. Ik denk, hoop, dat ik het niet goed heb gehoord of begrepen, dus ik kijk en luister weer. Mijn ogen puilen nog net niet uit. Spoel weer terug en nog een keer…WTF? Serieus… wel eens gehoord van “second love”? Nou mijn vriendjes op facebook inmiddels wel, want zelf in de auto op weg naar mijn werk hoorde ik het op de radio en ik moest weten wie nog meer van “second love” had gehoord. Second love, een datingsbureau om aan een tweede liefde te komen. Niet een tweede liefde omdat je voor de tweede keer verliefd wilt worden, neeehheee, tweede liefde als in “minnaar(es)”. Discreet anoniem en legaal. Ik ben zeker geen type dat zich snel over dingen verbaasd of dat mijn mind een kubus is, zo zeker niet… maar dit, dit gaat zelfs mij even een stapje te ver. Een vriendinnetje zei: “Tja er zal wel markt voor zijn”. Tja dat zal wel… Toch blijft het in mijn systeem hangen en uit nieuwsgierigheid toch gaan kijken. Nog meer OMG! “Vreemdgaan voor hem” en “vreemdgaan voor haar” pronkt er als titel. Ik lees het op mij gemak. Niet zo zeer omdat ik hier op zit te wachten of dat ik het OK vind, maar meer om te begrijpen waarom…

Toch, gek genoeg, had ik, niet lang gelden nog een avondje met de “girls”. Daar zaten we dan. Heerlijk kletsen, wijntjes en vragen. We zijn allemaal happy getrouwd en toch kwam op een gegeven moment die ene vraag. “Vragen jullie je niet stiekem af hoe het zal zijn om nu now a days, als mama’s / volwassen vrouwen verleidt te worden. En dus niet door je man… Christian Grey (vijftig tinten grijs) schoot als eerst door mijn hoofd! 🙂 OK en Matt Bomer… “Het hoeft niet slecht te zijn als je dat hebt.” Glas wijn leeg. In een keer. “Ik denk”, ging ze verder, “dat we dat allemaal wel eens stiekem hebben, toch?”. Stilte. Nog een glas wijn. Enfin bij het idee al bekroop mij al een schuldgevoel. Hup… Glas wijn nummer drie leeg. Ik ben niet gemaakt voor second love of Victoria Milaan. Ik ben Taan die in de ware gelooft en dat liefde puur, eerlijk en trouw moet zijn. Overspel is niet voor mij weggelegd.

Nogmaals, en mensen die mij kennen weten dat ik zeker geen “vierkant” hoofd heb: om dit nou zo open en bloot te promoten? Moet dat nou? Vroeger gebeurde het ook. Vorig jaar, vorige week, gisteren, vandaag en morgen… En wat promoten we over de liefde? Moeten onze kinderen opgroeien met het idee dat een bijvrouw / bijman “erbij” hoort ? Laten we deze prachtige generatie niet in verleiding brengen, maar laten we ze juist het mooie en wonderbaarlijke van liefde leren. Hoe mooie het is om je geliefd, bemind en vertrouwd te voelen… door je eigen man of vrouw? En alles erom heen is “bijzaak”!

Share

About Tania

tsilvamorin@hotmail.com'
Hoi hoi , Ik ben Tania, trotse moeder van twee kinderen en schrijfster van het boek "welkom in de wereld van mama". Ik geniet volop van mijn kinderen, mijn mooie grote man , mijn gouden draadjes , mijn lieve vrienden en familie.Lekker eten en droge witte wijn (prosecco mag ook ) ontbreken ook niet op mijn lijstje ; ). Ik heb een leven vol verhalen,gebeurtenissen, en avontuur waar ik nog heel lang mee zou willen leven.

Check Also

Door jou ben ik mij

Toen ik het persbericht over Door jou ben ik mij las, had ik meteen het …

Share
Share