Turbospoke racing – recensie

turbospoke racingOke, dit moest toch wel iets heel fantastisch zijn hoor. Xavi had het al op het plaatje gezien en kon niet wachten tot we het in huis hadden. Toen we het pakket ontvingen moest er dus door opa gelijk gesleuteld worden aan de fiets.

De turbospoke is namelijk een uitlaatsysteem voor je fiets en geschikt voor vrijwel alle fietsen met een minimale wieldiameter van 16 inch. Het ziet er heel cool uit en het maakt verschillende geluiden als je fietst.

Er zijn 3 verschillende motocards bij geleverd die voor de geluiden zorgen.  Bekijk op bol.comDe spaken raken de motocard en deze wordt stevig vastgehouden in de klem die op het frame is gemonteerd. De andere kant van de kaart raakt de spaken van het achterwiel. Als het wiel draait raken de spaken de kaart en dit laat de kaart vibreren. De vibraties maken het motorgeluid welke in de klem wordt opgevangen.

Het bevestigen van de motocard ging echter niet heel erg eenvoudig, waardoor we in het begin er eentje hebben bevestigd en niet direct zin hadden om deze weer te veranderen. Ook ziet het materiaal er erg kwetsbaar uit, zodra de fiets omvalt zal de uitlaat snel losschieten en ook kapot gaan.

turbospoke 3

Xavi ging die middag samen met een vriendje fietsen, of liever gezegd, racen door de buurt en daar werd hij snel opgemerkt. Hij kreeg behoorlijk veel reacties, van hee wat maak je een herrie, tot wauw wat stoer en wat een grappig ding!

Vanmorgen ging hij er weer mee naar school en we hebben het minst harde motorgeluid erop zitten, deze valt wel lekker op dus hij kan er niet zomaar stiekem vandoor gaan, maar hij werkt niet op je zenuwen zodat mensen zich er echt aan gaan irriteren. Zijn vriendjes vonden het een gaaf ding, dus hij maakte er in ieder geval de blits mee. Toch was hij wel iets minder enthousiast uiteindelijk als dat hij vooraf was bij het zien van het plaatje.

Bestel Turbospoke Racing uitlaatsysteem voor de fiets hier (iets andere versie) >>>>

About Mirjam Gorter

info@dubbelgeluk.com'
Ik ben de Trotse Moeder van drie jonge kinderen waaronder een j/m tweeling. Op de website van Trotse Moeders schrijf ik stukjes over mijn leuke, hectische gezinsleven. Samen met mijn man hebben we het bedrijf Dubbelgeluk Tweelingwiegen waar we tweelingwiegen verhuren en tevens leuke kraamkadootjes verkopen. www.dubbelgeluk.com

Check Also

Zo leer jij je kind op jonge leeftijd al zelfstandig fietsen

Er zijn kinderen die al op jonge leeftijd de wil en zin hebben om te …