Geen gezeur, meer wijn!

geen gezeur meer wijn coverGeen gezeur, meer wijn! is een boek vol losse waargebeurde verhalen van drie vriendinnen. Anna (42), Caro (40) en Esmee (40) ontmoetten elkaar 20 jaar geleden tijdens hun studententijd. Ze wisten al snel dat ze types voor elkaar waren. Kenmerken: gehaast, hoge hakken, niet te serieus, altijd nog in voor nog een wijntje en dus blijvers op een feestje. Sindsdien is hun leven behoorlijk veranderd; de vriendschap niet.

IMG_5293Ze hebben een blog waarop ze schrijven over de kopzorgen van hun zelf. Oftewel van 40+ vrouwen: scheiding, internetdaten, brutale kinderen, carrièrestress en te weinig seks. Deze blog (wineup.nl) is ondertussen uitgegroeid tot een populaire blog met honderdduizend bezoekers per maand. Vooral vrouwen met ook zo’n herkenbaar fantastisch rotleven als Anna, Caro en Esmee.

Dit boek staat vol met verhalen van deze vrouwen over hun leven. De onderwerpen van hun blog worden hier ook aangesneden met een cynische doch ironische ondertoon. Geen onderwerp gaan ze uit de weg.

Ondanks dat ik net wat jonger ben dan deze vrouwen, zitten er zeker herkenbare onderwerpen tussen. Door de openhartigheid lees het zeer smakelijk en snel.

quote 2 quote 1quote 3

Toch heeft het heel veel weg van voyeurisme. Beter gezegd… het leest soms als een overtreffende trap. IMG_5294Om maar grappig te zijn, met extra veel Club van Slechte Huisvrouwen en te veel openhartigheid.

Ik merk dat het vooral leuk is als je even vol zelfmedelijden zit en je lekker met je pootjes omhoog zit in de tuin met een kop thee en een reep chocolade. Of dus een glas wijn met een bakje nootjes erbij.

En dan een paar hoofdstukjes maar. Lees het niet in één ruk uit; bewaar wat voor meerdere momenten. Zo blijft de schrijfstijl beheersbaar en kan je meerdere keren genieten van de openhartigheid van deze vrouwen. Oftewel, het is een ontspannen non-fictie boek over het leven van vrouwen dat regelmatig wel over de top gaat. Drink en lees met mate…

Geen gezeur, meer wijn!
Bekijk op bol.comNon fictie, paperback, 192 pagina’s, The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Zo kun je verantwoord een avondje wijnen met de meiden

Wijnen met de meiden? Zet een oppas in Wil je een avondje verantwoord wijnen met …