Lonely Planet Wonderlijke wereldatlas

Waar vind je menselijke voetafdrukken van 3 miljoen jaar oud?
Welke hoofdstad heeft een naam van 168 letters?
In welk land moet je met oudejaarsavond een gele onderbroek aan?

wonderlijke wereldatlasSla deze Lonely Planet Wonderlijke wereldatlas snel open, dan ontdek je hoe leuk en bijzonder onze wereld is. Naast heel veel kaarten geeft deze atlas een overzicht van de geschiedenis en cultuur van landen. Je leert zo allerlei leuke feiten kennen. Je ziet namelijk hoe kinderen in andere landen leven, welke beroemdheden waarvandaan komen en je kunt een heleboel kleine quizjes doen en één heel grote quiz.

Recensie
Wat een geweldig boek is dit! Een prachtig mooi naslagwerk voor kinderen over onze wereld. De illustraties zijn erg leuk en gedetailleerd. Ze spreken erg tot de verbeelding en zijn zachter en toegankelijker dan echte foto’s.

Het is geen atlas waar je echt kunt inzoomen op een land of streek, zoals de Bosatlas die ik vroeger op de middelbare school moest gebruiken. Het is echt een atlas waar meer het grotere geheel voor kinderen in kaart gebracht wordt.

wonderlijke wereldatlas 2 wonderlijke wereldatlas 1

Op elke pagina vind je in het Lonely Planet Wonderlijke wereldatlas kris kras door elkaar allemaal weetjes en onzinnige informatie. Voor ons misschien, maar voor kinderen is dit een schat aan informatie waarmee zij hun vrienden, maar ook ons aan tafel mee kunnen entertainen. Nu is het bij ons aan tafel gewoonte dat mijn kinderen toch wel bijna dagelijks verschillende mopjes en raadjes vertellen. Nu is dit omgegooid naar raadsels en feitjes uit dit boek. “Wist je dat…” Je ziet de kinderen groeien als de volwassenen gewoon het antwoord niet weten; hoe leuk is dat!

wonderlijke wereldatlas 3

Oké, het is niet een boek dat je kind van voor naar achter in één keer uit zal lezen. Het is een boek dat keer op keer tevoorschijn zal komen wanneer een land of plek te spraken komt. Wanneer jullie op vakantie gaan, een plek in het nieuws is of besproken wordt op school. Of omdat de buren daar op bezoek zijn geweest. Een boek dat in verdere mate dan een reguliere atlas of Google maps aan kinderen weetjes meegeeft die interessant voor hen zijn. Het is een boek waar kinderen slimmer van worden, plezier van hebben en waar jij als ouder een glimlach op je gezicht krijgt.

Lonely Planet Wonderlijke wereldatlas – Philip Steele & Deborah Murrell
Non-fictie, hardcover,  104 pagina’s, Kosmos
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Saray

saray@hupemail.nl'
Met mijn man en onze drie dochters, huisdieren en veel boeken, woon ik in West-Friesland. Ik ben actief in de gemeente waar ik woon, werk fulltime, kook en tuinier graag en ben bovenal moeder.

Check Also

Be the best you planner, van mom in balance, uitgebracht door Kosmos Uitgevers

Be the best you planner, van mom in balance, uitgebracht door Kosmos Uitgevers

Hoe vaak ik al niet aan lijstjes, to-do schriftjes, briefjes, reminders en andere systemen ben …

Share
Share