Mijn keuken in Berlijn beschrijft het echte leven van Luisa Weiss als The Wednesday Chef. Ik moet eerlijk bekennen dat die naam mij niets zegt. Na wat googlen blijkt dat ze vooral bekend is in de Verenigde Staten. Ze schrijft …
Read More »Kaapse Raasdonders
Kaapse raasdonders is een gerecht dat bekend werd onder het grote publiek door het boek Otje van Annie M.G. Schmidt voorkomt. Dit gerecht heeft volgens Otje de triviale eigenschappen dat het haar zou helpen tegen liefdesverdriet en dat het het …
Read More »Tasty Days
Ben je als drukbezet mens met weinig tijd om te koken veroordeeld tot smakeloze kant-en-klaarmaaltijden? Niet met de recepten van Andy Harris. De ondertitel van dit boek luidt: “Eenvoudige recepten voor 10, 20 en 40 minuten”. In het voorwoord wordt …
Read More »Blote billetjes in ’t gras
Blote billetjes in het gras is een Gronings aardappel-stamppotgerecht. Het is een stevige maaltijd die makkelijk klaar te maken is. Echt Hollandse pot dus voor in de winter. Tijd om eens te proberen tijdens gure dagen… Ingrediënten 500 gram aardappelen …
Read More »Elfstedenbliksem oftewel perenstamppot
Een traditioneel gerecht van Hollandse bodem. Zoals de naam al doet vermoeden, een echt winters gerecht dat bij uitstek geschikt is na een flinke schaatstocht. Elfstedenbliksem oftewel perenstamppot is haast verdwenen uit de huidige keuken, maar het wordt tijd voor …
Read More »Het dieetboek Bodie Boost
Alweer een dieetboek. En alweer de belofte dat dit hét dieet is om verantwoord af te vallen. Natuurlijk moeten we er ook bij bewegen (verdorie) maar als we goed ons best doen dan gaan de kilo’s er vanaf. Langzaam maar …
Read More »High tea bij Sonja Bakker
Joepie, ik kreeg in mijn mailbox de uitnodiging voor naar de high tea te komen bij de boeklancering van Sonja Bakker. Vrijdag 14 december reed ik ’s morgens vroeg vanuit België naar het noorden van Holland. Twee van mijn kinderen …
Read More »Cool Bear limonade
Cool Bear is een nieuwe suikervrije vruchtenlimonade. Deze limonade zit vol met vitamines en is de eerste vruchtenlimonade in Nederland die volledig gezoet is met Stevia. Daarnaast bevat het geen kleur- en smaakstoffen. Cool Bear wil trouwens kinderen ook inspireren …
Read More »OXO Tot Voedingsbord met 2 vakjes
Een bordje met twee vakjes. Ik moet eerlijk toegeven dat ik in het begin dacht: “waarom?”. Er werd in de omschrijving uitgelegd dat het handig was omdat je dan verschillend eten in de vakjes kunt doen en dat het zo …
Read More »Smiling Planet bordjes
Smiling Planet is een Amerikaanse producent van “verantwoorde” lifestyle producten. Olivia Haviland maakt producten met respect voor het milieu en haar man zorgt ervoor dat de producten van illustraties worden voorzien. Ze maken onder andere kleding, dekbedden, bordjes en kommen. …
Read More »Kip
Na het maken van het kookboek “Wild en Gevogelte” heeft chefkok Claartje Lindhout nu het kookboek Kip gemaakt. Hierin staan 30 recepten met kip als hoofdingrediënt. Zo staat er een recept in voor de alom bekende caesarsalade, maar ook een …
Read More »Angry Birds – Bad Piggies Eier-recepten
Na de Angry Brids-spelletjes voor smartphones en pc, na het fysieke Angry Birdsspel en na allerlei doeboeken met de Angry Birds in de hoofdrol, is er nu ook een kookboek: Angry Birds – Bad Piggies Eier-recepten. De bad piggies spelen de …
Read More »Delicious. Het kookboek
Delicious, het bekende kook magazine, heeft een eigen kookboek uitgebracht. In het boek vind je 120 nieuwe recepten voor elk seizoen, van ontbijtgerechten, knapperige salades, weldadige soepen, verrukkelijke vis, kruidige kip en onweerstaanbaar zoet. De recepten komen van Valli Little, …
Read More »Appel-Peren Moes van Gijs
Gijs is een bedrijf dat streekproducten in de supermarkten verkoopt. Om het verschil te maken met de reguliere fabrikanten, maakt van Gijs gebruik van de kleinschalige producenten die hun eigen bereidingswijze en receptuur gebruiken. De producten van Gijs zijn te …
Read More »Geboortekoekjes
Geboortekoekjes zijn een kleinere, lekkere versie van een beschuit met muisjes. Het zijn dus mini beschuit koekjes. Ze zijn per stuk verpakt, waardoor ze veel gemakkelijker zijn om uit te delen en minder muisjes van de grond opvegen. Ze komen …
Read More »Cupcakes versieren via Youtube
Het eerste Nederlandse YouTube kanaal Cupcakes Versieren is live! Dit kanaal is een initiatief van Dr. Oetker om cupcakefans te voorzien van allerlei cupcake how-to video’s. Het YouTube kanaal Cupcakes Versieren is een kanaal voor én door cupcakefans. Dit wordt …
Read More »Erwtensoep
Erwtensoep oftewel Snert is echt een winters gerecht. Ik durfde deze soep eigenlijk nooit te maken. Hij oogt heel complex. Totdat ik opeens een recept hiervoor tegen kwam en zag dat erwtensoep eigenlijk heel makkelijk en snel te maken is. …
Read More »Snoepsushi doe-het-zelf pakket
Sushi is hip. Deze Japanse lekkernij verovert steeds meer harten van Nederlanders. Na de traditionele sushi is er nu een heel ander soort sushi op de markt: snoepsushi. Snoepsushi is gemaakt van fruitig snoep, marsepein, gepofte rijst, marshmallows en chocola. …
Read More »Crunch chocolade reep
Crunch chocolade, deze reep komt precies op tijd. De avond ervoor een feestje gehad en deze reep zou ik lekker met een kop thee naar binnen kunnen werken als mijn zoon op bed ligt. Een puntje; ik heb een notenallergie …
Read More »Jamie in 15 minuten
De titel van dit kookboek “Jamie in 15 minuten” doet mij vermoeden dat er lekkere recepten in staan, die snel klaar zijn. Ook is mijn verwachting dat de gerechten makkelijke ingrediënten bevatten, zodat de gerechten uit dit boek zelfs op …
Read More »