Werken met vis

De naam van dit kookboek doet vermoeden dat het niet alleen hoofdgerechten met vis bevat, maar ook bijvoorbeeld bijgerechten en hapjes. Bij het openslaan van de inhoudsopgave zie ik direct dat dit klopt. Het gaat zelfs nog veel verder dan dat. In Werken met Vis wordt aandacht besteed aan hoe de vis gevangen wordt tot aan hoe je lekkere sausjes maakt met vissoorten als ingrediënt.

Na de inleiding volgt inderdaad een interessante tekst over waar en wanneer vis gevangen wordt, welke soorten vissen er bestaan en hoe je nou thuis komt met een goeie kwaliteit vis. Door de toevoeging van deze onderwerpen, wordt dit méér dan een kookboek: het is ook een informatief boek over het product vis als kookingrediënt. Er staat een boel nieuwe informatie in die ik nog niet kende. Wist je bijvoorbeeld dat het verstandig is om de vis eens goed in de ogen te kijken? Als z’n ogen er dof uitzien, dan is de vis namelijk niet meer vers.

Het volgende hoofdstuk heet ‘Voorbereiden’ en daarin wordt stap-voor-stap en met plaatjes uitgelegd hoe je verschillende soorten vis moet schoonmaken. Erg handig, want vaak doen we allemaal maar wat. Voordat de schrijver lekkere recepten gaat prijsgeven, vertelt hij eerst ook nog uitgebreid wat de basisbereidingen zijn van vis klaar maken. Denk daarbij aan het bakken van vis op de huid, vis in folie en stomen van vis. Jummie, bij de bijbehorende plaatjes loopt me nu al het water in de mond!

De recepten zijn gesorteerd per land, handig want dan kun je een beetje inschatten welk soort kruiden en bijgerechten je moet gebruiken. Het boek bevat visrecepten uit Italië, Frankrijk, Spanje, Portugal, Groot-Brittanië, België en Nederland. Zelf houd ik niet van alle vissoorten, maar dit boek bevat zo’n grote verscheidenheid aan recepten dat er zeker van alles voor me tussenzit. Het zijn niet heel alledaagse recepten. Ik vlieg dus niet direct naar de winkel om morgenavond na het werk lekker vis klaar te gaan maken, maar het zijn recepten voor als je een etentje geeft. Even denken wie ik binnenkort uit ga nodigen en blij kan maken met een visje!

Dit 317 pagina’s tellende boek kost € 34,90 en is absoluut een aanrader voor elke visliefhebber.

Werken met vis – Bart van Olphen
Kookboek, hardcover, 256 pagina’s, Carrera
Bestel dit boek hier>>

 

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Pasta met asperges [recept]

Pasta… Bijna altijd een succes in een gezin met (jonge) kinderen. En ook met pasta …

Share
Share