De Bucketlist kalender 2017 [recensie]

cover-bucketlist-kalender-2017

De bestseller ‘Het Bucketlist boek’ is nu in kalendervorm verschenen.
Na het grote succes van ‘Het Bucketlist boek’ heeft Elise De Rijck een kalender samengesteld met 365 dingen die je absoluut moet gedaan hebben in 2017: schrijf een brief naar jezelf en doe hem binnen 10 jaar open, pen al je dromen neer en maak er dit jaar een van waar … Voor elke dag koos ze ook een passende quote om te koesteren of om op te hangen aan de muur.

Recensie
Om De Bucketlist kalender 2017 eindelijk te kunnen recenseren, moest ik op speurtocht in de puberkamer van mijn oudste dochter van veertien. Bij ontvangst van de kalender riep zij namelijk ‘Hee, wat gaaf’, waarna de kalender mee naar boven werd genomen en aan mijn aandacht werd onttrokken.

bucket-list-kalender-2017-voorkant-en-2-quotes bucket-list-kalender-2017-1-januari

Maar ze had wel gelijk, want De Bucketlist kalender 2017 is best gaaf! Een bucketlist is een lijst met dingen die je beslist een keer gedaan wilt hebben in je leven voordat je dood gaat. Je hoort vaak dat mensen die terminaal ziek zijn een bucketlist opstellen. Voordeel van zo’n lijst, of je nu ziek bent of niet, is dat het je helpt je doelen te realiseren.

bucket-list-kalender-2017-nog-een-opdracht
De Bucketlist kalender 2017 heeft niet zo’n zware lading, maar bevat een lijst met leuke luchtige dingen waarvan het leuk is of kan zijn dat je die gedaan hebt. De kalender helpt je vooral met een knipoog naar het leven te kijken, niet alles te zwaar op te nemen en eens gezellig uit de band te springen.

bucket-list-kalender-2017-30-april bucket-list-kalender-2017-quote-en-opdracht

De Bucketlist kalender 2017 is heel eenvoudig vormgegeven. Het is een scheurkalender met gaatjes bovenin, zodat je de kalender (nadat je een spijker in de muur hebt geslagen, of de kalender van vorig jaar hebt weggegooid) op kunt hangen. Op de ene kant van ieder blad staan de datum (’12 april’) en een quote, op de andere kant een eenvoudige opdracht om die dag uit te voeren. De opdrachten zijn in principe goed uit te voeren en vragen ook weinig tot geen voorbereidingstijd.

bucket-list-kalender-2017-opdracht
De opdrachten zijn speels en grappig. Ik denk dat het vooral erg leuk is geweest om na te denken over die opdrachten. Om leuke originele dingen te bedenken, die niet over de top zijn. En de quotes zijn leuk, niet ingewikkeld en voor veel mensen wel toepasselijk. Ze zijn van een niveau dat niet misstaat op Pinterest of Instagram. Wie weet ga ik volgend jaar wel heel veel quotes op insta plaatsen …

bucket-list-kalender-2017-7-juni bucket-list-kalender-2017-8-mei

De Bucketlist kalender 2017 is een kalender voor 2017, maar eigenlijk staat het jaartal alleen op de voorkant. In de kalender staat geen jaartal en ook wordt er geen dag aan de datum toegevoegd (er staat dus gewoon ‘2 januari’, en niet ‘maandag 2 januari’). Afgezien van het feit dat het een leuke kalender is om zelf te hebben, is het volgens mij ook een erg leuk cadeau om aan een vriendin of vriend te geven.

bucket-list-kalender-2017-quote-wake-up
Als je nog niet overtuigd bent, kan je hier een stukje van de kalender inzien …

De Bucketlist kalender 2017 – Elise de Rijck
Kalender, Uitgeverij Lannoo
Bestel De Bucketlist kalender 2017 hier >>>>

 

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

Pick one, geschreven door Inge van Prooijen [recensie]

Quotes inspirerend? Ja, maar niet elke quote is de beste quote voor jou. Tegenwoordig worden …