Mijn eerste woordenboek Engels

Met dit woordenboek ontdekken en leren kinderen in de basisschoolleeftijd het Engels, met behulp van de vriendjes Lily, Ben, Tim en met Muffin, Bens hondje dat zo van worst houdt. De belangrijkste 700 woorden uit het Engels worden in 22 thema’s behandeld, zoals Me, my family and friends, At school, Hobbies and sports en Christmas.

In kleurige, vriendelijke tekeningen, sommige over twee pagina’s, worden de woorden en hun vertalingen behandeld. In kaderteksten worden allerlei spannende feiten vermeld. Met de bijgeleverde audio-cd kunnen de kinderen eenvoudige Engelse zinnen beluisteren en nazeggen. Het register achterin bevat de behandelde woorden en hun vertaling.

Recensie
Engels is een wereldtaal en steeds vaker zie je dat deze taal aan jonge kinderen wordt aangeboden. Op sommige basisscholen wordt er al in de onderbouw aandacht aan besteed, maar ook in televisieprogramma’s als Dora the Explorer en Go Diego Go wordt Engels gesproken. Jong geleerd is oud gedaan… toch?

Mijn dochter kijkt graag naar Dora en haar neef Diego en kent zeker al diverse woorden in het Engels en kan ook al tellen in deze taal. Het werkt dus wel, dus dit woordenboek lijkt me een leuke aanvulling voor de boekenkast.

Mijn eerste woordenboek Engels is bedoeld voor kinderen vanaf zes jaar en dat zie je ook meteen als je het openslaat. Naast woorden staan er vooral ook heel veel tekeningen in dit  boek. Aantrekkelijk om open te slaan is het zeker voor kinderen. Na de inhoudsopgave krijg je een familietekening te zien. Aan weerszijden van het familieportret staan kleine tekeningetjes van de leden van deze familie. Daaronder staat in het Engels wie ze zijn. Bij de kinderen zijn dat de namen, maar bij papa is dat gewoon “dad” en bij mama “mum.”

Wanneer je de bladzijde omslaat zie je een afbeelding van een CD en de tekst “track 1.” Tijd om het schijfje achterin het boek maar eens tevoorschijn te toveren en in de stereo te plaatsen. In het boek staan verschillende korte zinnen, zowel in het Engels als Nederlands. Dit zijn zinnetjes die je nodig hebt om bijvoorbeeld jezelf voor te stellen. “Hello, I’m Ben. What’s your name?” bijvoorbeeld. Door de bijgeleverde CD leren  kinderen de uitspraak meteen op de juiste manier, iets wat natuurlijk essentieel is.

Het leuke aan dit boek is dat het per thema gerangschikt is. Daarbij is rekening gehouden met de doelgroep en gaat het om simpele, alledaagse dingen. Bij het onderwerp “mijn dag” kom je dus dingen tegen als ontbijt, lunch en diner, maar ook dag en nacht en spelen en slapen. Alle woorden zijn voorzien van een duidelijke tekening, zodat zelfs de kinderen die nog niet kunnen lezen, al zien welk woord er wordt uitgebeeld.

Mijn eerste woordenboek Engels is een fantastisch boek dat kinderen plezier laat beleven aan het leren van een andere taal. Omdat er een CD is bijgevoegd waarop de juiste uitspraak staat, hoef je zelf geen ster in Engels te zijn. Absoluut een aanwinst voor in de boekenkast!

Mijn eerste woordenboek Engels
Woordenboek, hardcover, 160 pagina’s, Prisma
Bestel dit boek hier via Bol.com>>

Share

About Irene Kalsbeek

ickalsbeek@gmail.com'
Trotse, alleenstaande mama van een dochter van acht. Hobby's: wandelen, lezen, creatief bezig zijn, scrappen, koken... en een passie voor schrijven! Twee dagen per week ben ik op school te vinden als overblijfmedewerkster bij de Tussenschoolse Opvang.

Check Also

Brown Girl Magic [review]

Wanneer je als ‘bruin’ meisje opgroeit in het ‘witte’ Westen, zie je jezelf wel weerspiegeld …

Share
Share