Mijn keuken in Berlijn

Mijn keuken in Berlijn beschrijft het echte leven van Luisa Weiss als The Wednesday Chef. Ik moet eerlijk bekennen dat die naam mij niets zegt. Na wat googlen blijkt dat ze vooral bekend is in de Verenigde Staten. Ze schrijft een paar keer per week op haar blog The Wednesday Chef. Nog zegt het me niks, maar door de lekkere recepten met foto’s die ik zie op het blog, raak ik nieuwsgierig naar dit boek.

Het boek is voornamelijk een leesboek en eindigt elk hoofdstuk met een recept van The Wednesday Chef. Het boek gaat over het leven van Luisa Weiss. Zij laat haar leven in New York achter om op zoek te gaan naar haar thuis: Berlijn. Een terugkerend onderwerp is, zoals je waarschijnlijk al had verwacht, het onderwerp ‘eten’. Het verhaal is goed leesbaar geschreven en leest makkelijk weg. Echt een boek waarvan je even een hoofdstuk leest voor het slapen gaan.

Toch is de inhoud van het verhaal niet heel speciaal. Het is meer een romannetje dat lekker weg leest, dan een spannend of intrigerend boek. De recepten die aan het einde van de hoofdstukken staan, zijn leuke simpele recepten die je vrij snel in elkaar kunt “flansen”. Dat is wel bijzonder en leuk aan dit boek: het is een verhaal en een kookboek in een. Dat is zeker een keer wat anders!

Het boek kost € 19,95 tijdens het recenseren. Net wat te prijzig voor de kwaliteit ervan. € 15 was een net wat mooier bedrag geweest voor een dergelijk ‘kook-romannetje’.

Mijn keuken in Berlijn – Luisa Weiss
Kookboek + Non-fictie, paperback, 336 pagina’s, Van Holkema & Warendorf
Bestel dit boek hier>>

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Het vegetarische kinderkookboek

Sinds de KCC zijn mijn dochter en ik ‘flexitariërs’, wat mij beter bevalt dan haar… …