Kwak! Kwak! Waar is mijn mama? [recensie]

Kwak! Kwak! Waar is mijn mama? is een leuk boekje voor de allerkleinsten van uitgeverij Deltas. Het handzame boekje gaat over het eendje Kwak. Kwak is net uit het ei gekomen, maar weet niet waar zijn moeder is. Hij gaat op onderzoek uit en loopt allerlei andere dieren tegen het lijf, tot hij uiteindelijk mama eend vindt, die hem een dikke zoen geeft.

Recensie
Wat ik vooral zo leuk vind aan Kwak! Kwak! Waar is mijn mama? is dat jij en je kindje echt samen met Kwak op zoek gaan naar zijn moeder. Jij en je kindje kunnen op elke pagina samen achter een flap kijken, want zit mama eend soms achter die bloemen verstopt?

“Kiekeboe, ben jij mijn mama?”, vraagt Kwak steeds als hij een dier ziet bewegen. Voor je kindje is het heel spannend om te zien wat er achter de flap zit.

Gelukkig heeft het boekje een happy end, want je kindje wil vast ook graag dat Kwak zijn moeder vindt. Daarnaast daagt het boekje je als ouder uit om je beste dierengeluiden te produceren, die al een beetje aan je kleintje verraden welk dier er zich onder de flap bevindt, én leert je kindje onderwijl al iets over dieren (de hond speelt met een bal, de kat vangt graag muisjes).

Door de flappen waar je kindje achter kan kijken, de herhaling van dezelfde handeling en vraag op elke pagina (“ben jij mijn mama?”), en de leuke, vrolijke tekeningen is Kwak! Kwak! Waar is mijn mama? een heel geslaagd boekje voor de allerjongsten.

Kwak! Kwak! Waar is mijn mama?
Hardcover, 14 pagina’s, uitgeverij Deltas
Bestel dit boek hier >>>>

About Anne Oosterveer

anne@oosterveer.email'
Ik ben Anne, 28 jaar en werkzaam als online communicatieadviseur. Ik woon samen met mijn grote liefde Danny en onze hond Goliath in Arnhem, en op 7 februari is daar een wolk van een zoon bijgekomen: Adam.

Check Also

Het stranddagboek – Emily Henry

January is een hopeloze romanticus die vertelt over haar leven alsof ze in haar eigen …