Gezond genieten

Als vervolg op haar succesvolle eet jezelf mooi, slank & gelukkig boeken komt voedingscoach Amber Albarda op veler verzoek met een nieuw kookboek. Zij laat zien dat je, ook als je een druk gezin hebt gemakkelijk aantrekkelijke én gezonde gerechten kunt bereiden. Goede voeding is namelijk cruciaal voor je gezondheid, dat geldt zeker voor opgroeiende kinderen. Door ze al jong kennis te laten maken met gezonde producten, maken kinderen een goede start. Geniet als gezin van heerlijke gerechten: van smaakvolle ontbijtjes tot frisse salades, van verrukkelijke hoofdgerechten tot verrassende snacks en zoete lekkernijen. Alles vers, eerlijk, zelfgemaakt en met een creatieve, gezonde twist. Een van de meest gestelde vragen die Amber ontvangt: Wat geef ik mijn kind mee naar school? Daarom als bonus veel recepten voor lekkere snacks die kinderen mee naar school kunnen nemen.

Recensie
Mijn interesse is gelijk gewekt bij het zien van dit boek. Recepten voor het hele gezin inclusief gezonde snacks om mee naar school te nemen. Snel blader ik door het boek en kom gelijk allerlei lekkere recepten tegen;  yoghurt-frambozen taart, sinaasappeltempé, spinaziepakketjes, bananen-speltbrood, gegrilde banaan met nootjes en nog veel en veel meer lekkere recepten. De recepten zijn allen duidelijk beschreven en de vele kleurenfoto’s zorgen ervoor dat je direct zin hebt om bezig te gaan met de recepten.

Natuurlijk moet ik wel het één en ander uitproberen om te zien of de kinderen het ook lekker vinden. Ik heb heel veel zin om de yoghurt-frambozen taart te maken, maar deze bewaar ik nog even voor later. Ik weet namelijk vrijwel zeker dat de kinderen hiervan zullen smullen. Ik besluit de macaroni met ham en kaas te maken. Dit recept is net even anders dan andere recepten van macaroni met ham en kaas. Hierin word o.a. speltmacaroni , broccoli, pijnboompitten en cremé fraiche in verwerkt. Nu zijn mijn kinderen er gek op, om bij voorbaat al te zeggen: ”Lust ik niet!”, dus ik wacht in spanning af wat er gaat komen. En inderdaad hoor ik ze direct zeggen: “Wat is dat nou weer? Dat lusten we niet!”. Maar goed ze hebben toch geproefd en tot mijn verbazing vonden ze het echt lekker. Joepie! Een dag later probeer ik de zout & azijn aardappelschijfjes uit. Dit lijkt op chips en ik had hier echt wel veel meer van kunnen maken…heerlijk vonden ze het. Zo snel zie ik ze niet vaak eten. En tenslotte de spinaziepakketjes. Hier wordt de spinazie in bladerdeeg ‘verstopt’. Mijn zoon is gek op spinazie, maar mijn dochter juist niet. Dus was het vooral de vraag of mijn dochter het zou eten. De bladerdeeg deed denk ik wonderen; mijn dochter die geen spinazie lust, heeft er heerlijk van gegeten! Ik ga dan ook zeker de rest van de recepten  uitproberen. De recepten zijn gezond en net even anders dan andere recepten.

Gezond genieten – Amber Albarda
Kookboek, paperback, 160 pagina’s, Spectrum
Bestel dit boek hier>>

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Heerlijke hapjes uit de hele wereld

Toen we onlangs de verjaardag van de tweeling vierden, stond de tafel weer vol met …