NANNYcare peutergeitenmelk

NANNYcare peutergeitenmelk is een poedermelk op basis van geitenmelk voor kinderen vanaf 12 maanden tot 3 jaar. NANNYcare peuter geitenmelk is afkomstig uit Nieuw-Zeeland  waar de geiten buiten grazen en er geen groeibevorderende middelen aan de geiten wordt gegeven. NANNY care is gegarandeerd vrij van koemelk, gluten, soja, toegevoegde glucose, sucrose, maltodextrine en is geschikt voor vegetariërs. Het wordt ook gezien als het alternatief voor kinderen die slecht reageren op flesvoeding op basis van koemelk en zelfs die echt koemelkallergie hebben.

We krijgen de peuter geitenmelk binnen. Onze zoon van bijna 2 jaar heeft al snel door dat het om melk voor hem gaat. Hij drinkt zo nu en dan verse geitenmelk dus koppelt de afbeelding van de geit op het blik aan melk. Hij wijst naar de fles en we gaan direct aan de slag. De doseringen zijn gelijk aan de bekende flesvoedingen en dat is natuurlijk wel erg makkelijk. Geen gepuzzel met het aantal schepjes op de hoeveelheid water.

Fles gevuld, poeder erin en schudden, 40 seconden in de magnetron en mijn zoon kan gaan drinken. Maar de melk blijft klonterig terwijl ik ook altijd op deze manier de flesvoedingen bereid. Als ik op het blik kijk, zie ik duidelijk staan dat ik flink moet roeren, schudden is dus niet afdoende. Roeren en de klontjes verdwijnen langzaam. Ik moet zeggen dat de melk meer lobbig is de bekende flesvoedingen, maar er komt een heerlijk schuimlaagje op en het ruikt naar vanille milkshake. Natuurlijk wil ik weten wat mijn zoon drinkt en ik proef de NANNYcare geitenmelk. Conclusie: een romige smaak. Dit smaakt voor mij al vele malen beter dan de reguliere flesvoedingen.

Als ik mijn zoon de fles geef, gaat hij heerlijk op de bank zitten en genieten van zijn flesje NANNYcare peuter geitenmelk. Hij proeft, denk ik, ook duidelijk het verschil want hij zegt: “koe nee, geit ja”. Standaard krijgt hij twee keer per dag nog een fles melk, één in de vroege ochtend en één voor het slapen gaan. Als ik hem voor het slapen gaan een flesje NANNYcare peuter geitenmelk wil geven, weigert hij. Hij wil blijkbaar alleen zijn eigen vertrouwde melk en die fles drinkt hij wel leeg. De dagen die erop volgen heeft hij er overdag geen moeite mee om de geitenmelk te drinken en de fles is in no-time leeg, maar in de avonden en vroege ochtend wil hij het niet drinken.

Al met al is deze peutermelk een heerlijk romige geitenmelk maar je kindje moet er wel aan wennen. De smaak is toch anders. Voor ons als volwassene ruikt en proeft het in ieder geval vele malen beter dan de bekende melkpoeders.

Klik hier voor meer informatie>>

About Karin V

karinvogd@gmail.com'
moeder van zoon 2011, gehuwd sinds 2009, freelance pedagoog. Ik hou van gezelligheid en mensen om heen!

Check Also

De zang van de hoornschelp – Sarah Lark [recensie]

De boeken van Sarah Lark slepen je mee naar het Nieuw-Zeeland van de 19e en …