NENA: een nieuwe Nederlandse speelfilm

nena-filmposterIn de zomer van 1989 is Europa in de greep van politieke onrust. De muur wankelt en Europa wacht in spanning af wat de herfst zal brengen. Maar dat is wel de minste zorg van de zestienjarige Nena. Als kind van gescheiden ouders zit ze tussen twee uitersten in: haar Duitse vader Martin lijdt aan MS en doet een zelfmoordpoging wat Nena tot op het bot kwetst.

Tegelijkertijd wordt ze voor het eerst van haar leven hevig verliefd op Carlo, de pitcher van het honkbalteam. Maar terwijl ze haar eigen levenslust ontdekt beseft Nena dat het bestaan voor haar vader Martin steeds uitzichtlozer wordt. Deze tragikomedie met een semiautobiografisch randje is goed voor een lach én een traan.

Screenshot 2014-09-12 at 11.57.25

NENA is het speelfilmdebuut van regisseur Saskia Diesing. Samen met schrijfster en columniste Esther Gerritsen (Dorst) schreef zij ook het scenario voor de film, gebaseerd op haar eigen leven en de relatie met haar vader. De cast bestaat onder andere uit Abbey Hoes (Nena), Gijs Blom, Uwe Ochsenknecht, Monic Hendrickx en Fabian Jansen.

Hieronder de trailer van de film:

De Nederlandse speelfilm NENA is nu te zien in de Nederlandse bioscopen.

Share

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Jippie No More! op het Cinekid Festival en vanaf 13 december in de bioscoop.

Iedere herfstvakantie vindt Cinekid Festival plaats: het grootste kinderfilm- en mediafestival ter wereld. De nieuwste …

Share
Share