NENA: een nieuwe Nederlandse speelfilm

nena-filmposterIn de zomer van 1989 is Europa in de greep van politieke onrust. De muur wankelt en Europa wacht in spanning af wat de herfst zal brengen. Maar dat is wel de minste zorg van de zestienjarige Nena. Als kind van gescheiden ouders zit ze tussen twee uitersten in: haar Duitse vader Martin lijdt aan MS en doet een zelfmoordpoging wat Nena tot op het bot kwetst.

Tegelijkertijd wordt ze voor het eerst van haar leven hevig verliefd op Carlo, de pitcher van het honkbalteam. Maar terwijl ze haar eigen levenslust ontdekt beseft Nena dat het bestaan voor haar vader Martin steeds uitzichtlozer wordt. Deze tragikomedie met een semiautobiografisch randje is goed voor een lach én een traan.

Screenshot 2014-09-12 at 11.57.25

NENA is het speelfilmdebuut van regisseur Saskia Diesing. Samen met schrijfster en columniste Esther Gerritsen (Dorst) schreef zij ook het scenario voor de film, gebaseerd op haar eigen leven en de relatie met haar vader. De cast bestaat onder andere uit Abbey Hoes (Nena), Gijs Blom, Uwe Ochsenknecht, Monic Hendrickx en Fabian Jansen.

Hieronder de trailer van de film:

De Nederlandse speelfilm NENA is nu te zien in de Nederlandse bioscopen.

About Redactie

redactie@trotsemoeders.nl'
De redactie van TrotseMoeders schrijft over algemene onderwerpen, vaak op basis van een nieuws uit andere bronnen of persberichten. In deze artikelen worden over het algemeen geen eigen meningen, stellingen of reviews gegeven.

Check Also

Vakantie met Buurman & Buurman

Juist in de vakantie is het gezellig om spelletjes te doen met je kind(eren). Of …