Dikke Tot – In de greep van de roofboeken

Dikke-tot-in-de-greep-van-de-roofboeken

Totsmania, het verborgen land achter de regenboog in in gevaar! Reusachtige boeken met vervaarlijke tanden verschijnen vanuit het niets in de lucht en duiken naar beneden om vervolgens Totten te ontvoeren. Maar ook Geinkwezels, Dwergen, Mensen en dieren zijn het slachtoffer!

Recensie
Dikke Tot, In de greep van de roofboeken is het tweede deel in de serie Dikke Tot van Gé Ansems. Het eerste deel heeft de titel ‘Slaven van het giechelbos’. Ik kende het eerste deel en dus ook de serie niet. Het boek komt gelijk al over als een heel sprookjesachtig verhaal, dat helemaal los staat van de wereld waarin wij leven. Ik hou wel van dat soort boeken, van fantasy. Onze oudste van 12 niet en die heb ik ook maar niet lastig gevallen met dit boek (ze heeft het al druk genoeg in de brugklas), jongste van 8 is nog niet toe aan dit soort boeken en dit niveau.

Dikke Tot, In de greep van de roofboeken speelt zich af in Totsmania, het verborgen land achter de regenboog. Totsmania is in gevaar. Vanuit het niets verschijnen boeken met grote enge tanden uit de lucht en ontvoeren Totten. Ook Geinkwezels, Dwergen, mensen en dieren zijn het slachtoffer van deze roofboeken. De held van het boek is Dikke Tot. Samen met zijn vrienden gaat hij de strijd aan met de roofboeken. Dat verloopt, uiteraard, niet zonder slag of stoot.

image
Persoonlijk vind ik het boek er niet erg aantrekkelijk uitzien. De illustratie op de voorkant zou mij niet hebben aangetrokken om het boek te kopen, ik zou het waarschijnlijk ook niet snel opgepakt hebben om even in te bladeren. Dat is wel jammer, vaak is het toch zo dat schijn bedriegt en de buitenkant niet alles zegt over de binnenkant. Dat geldt ook door dit boek.

Dikke Tot, In de greep van de roofboeken is namelijk wel een boek dat lekker wegleest. Je moet wel je gedachten er goed bij houden, want er komen ontzettend veel (aparte) namen in voor en er gebeurt veel (te veel om hier even kort uit te leggen). Zeker in het begin is dat er even inkomen. In de greep van de roofboeken is echt een boek om je lekker bij in een andere wereld te wanen. Niet nadenken of iets kan of niet, maar gewoon lezen! Dit soort boeken lees ik graag als ik vakantie heb.

image
In de greep van de roofboeken is al met al een leuk boek om te lezen. Het is al goed leesbaar voor oudere kinderen, wellicht al aan het einde van de basisschool. Maar ook voor volwassenen is het een leuk boek. Voor iedereen geldt wel dat het genre je moet aanspreken. Als het gaat om de andere wereld waarin dit boek zich afspeelt, moest ik vanaf het begin al denken aan ‘De kleine Odessa, Het geheim van Lode A‘. Dikke Tot is ook op facebook!

Dikke Tot, In de greep van de roofboeken – Gé Ansems
Bekijk op bol.comJeugdboek, paperback, 394 pagina’s, Macc Uitgeverij
Bestel dit boek hier >>>>

Slaven-van-het-Giechelbos-trotse-moeders

 

Het eerste boek van Dikke Tot is ook gerecenseerd op onze website. Klik hier voor een recensie van “Dikke Tot, Slaven van het Giechelbos” >>>>

Dikke Tot, Slaven van het Giechelbos – Gé Ansems
Jeugdboek, paperback, 300 pagina’s, Macc Uitgeverij
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De Wolventemmer, Opgejaagd – jeugdboek Barbara Jurgens

Als wolventemmer is het Runa’s taak om de bedreigde wolven uit Italië naar een veilige …

Share
Share