paultje en het paarse krijtje

Paultje en het paarse krijtje

Paultje wil graag wandelen in de maneschijn. Er is alleen geen maan. Dus pakt Paultje zijn paarse krijtje en tekent een maan. En omdat hij ook niets heeft om op te wandelen, tekent hij een weg…

Met de Nederlandse vertaling van Annie M.G. Schmidt.

Recensie
Ondanks dat Paultje en het paarse krijtje in Amerika een klassieker is, kende ik hem niet. Maar wat ben ik blij dat uitgeverij Lemniscaat dit pareltje opnieuw heeft uitgebracht. De tekeningen zijn fantastisch. Met een paar simpele lijnen schetst de auteur ook voor kinderen herkenbare taferelen. Het verhaal is eenvoudig en door het spel tussen fantasie en werkelijkheid is het een boek om te lezen en te herlezen. Terecht een klassieker die in iedere gezin thuis hoort. Een aanrader!

Paultje en het paarse krijtje – Crockett Johnson
Kinderboek, hardcover, 64 pagina’s, Lemniscaat

Lees ook:
Floddertje
Ik wil de maan
De blauwe ballon

Share

About Karina Frijters

ccpm.ahles@gmail.com'
Mijn naam is Karina, ik ben uitgever van onder andere TrotseMoeders.nl en TrotseVaders.nl maar vooral de Trotse Moeder van drie prachtige kinderen: een zoon van 19 jaar en een tweeling (meisje en jongen) van 17 jaar.

Check Also

Het oneindige verhaal

Er is een werkelijk schitterende nieuwe uitgave van de klassieker Het oneindige verhaal. Zelf heb …

Share
Share