Sirenen [recensie]

Aidan Waits is een uit de gratie gevallen agent die wordt gedwongen deel te nemen aan een undercoveroperatie nadat hij drugs uit het depot heeft gestolen. Het is zijn taak om The Franchise te schaduwen, een gang die, geleid door hun charismatische leider Zain Carver, drugs verspreidt vanuit het bruisende uitgaanscentrum van Manchester. Maar als James Rossiter, een vooraanstaand parlementslid, de politie benadert omdat zijn dochter van huis is weggelopen om zich aan te sluiten bij The Franchise verandert alles…

Recensie
Sirenen is de debuutthriller van Joseph Knox. Hij is opgegroeid in de omgeving van Stoke en Manchester. Leuk is ook dat zijn boek zich niet in Londen afspeelt. Eerlijk gezegd verwachtte ik dat toen ik begon aan het boek en ik realiseerde me pas veel later dat dat dus niet zo was. Manchester is echter ook een grote stad en dat is dan ook het decor voor Sirenen.

De sfeer in Sirenen is behoorlijk kil en hard. Ik kan me zo voorstellen dat dat in de drugsscene ook echt het geval is. De wereld waarin Aidan Waits terecht komt is crimineel en hangt van leugens en bedrog aan elkaar. Meisjes worden gebruikt als drugskoerier en om geld te innen, maar verder is hun leven niets waard.

Ik schreef over de kilheid van Sirenen. Ik heb ook veel Scandinavische thrillers gelezen, maar de sfeer die Knox neerzet is toch anders en op een andere manier hard dan bijvoorbeeld in IJzer en bloed.

Knox heeft ervoor gekozen niet de meest sympathieke hoofdpersoon neer te zetten. Ik vond het criminele kopstuk Zain Carver bijna nog sympathieker. Misschien dat dat wel extra bijdraagt aan de sfeer van het boek.

Er lopen heel veel verschillende verhaallijnen door elkaar in Sirenen. Je moet je hoofd er dus goed bijhouden. Het gaat niet alleen om de drugswereld, maar ook de politiek speelt een belangrijke rol, de criminele scene en onderwereld in Manchester en het verleden van Aidan Waits.

Sirenen is een spannende thriller die het lezen absoluut waard is. De hoofdstukken zijn kort. Het boek leest daardoor vlot en je leest makkelijk toch nog even het volgende hoofdstuk uit.

 

Sirenen – Joseph Knox
Thriller, paperback, 432 pagina’s, Uitgeverij The House of Books
Bestel dit boek hier >>>>

Share

About Isolde

isolde@hupemail.nl'
Werkende moeder van twee dochters (11 jaar en 15 jaar) met thuis ook nog een gezellige beestenboel. Ik hou van lezen en muziek, yoga houdt me met beide benen op de grond en ik haak/maak graag de meest rare wezens in opvallende kleuren.

Check Also

De partycrasher

De “shopaholic-boeken” zijn aan me voorbij gegaan, maar “Verras me” is echt een boek waar …

Share
Share