Ik kan het zelf

Ik kan het zelf is gebaseerd op de kern van de montessorifilosofie: ‘leer mij het zelf te doen’. Dit boek bevat eenvoudige activiteiten waarmee je kind zintuigen, coördinatie, taalvaardigheden, rekenvaardigheden en praktische vaardigheden ontdekt en ontwikkelt.

De oefeningen in dit boek geven je kind plezier en voldoening, maar hij of zij leert er ook belangrijke levensvaardigheden mee en begrijpt gaandeweg meer over de wereld om zich heen.

Recensie
Spelenderwijs leren, dat kan met Ik kan het zelf op een leuke en creatieve manier. Door middel van diverse opdrachten en spelletjes, leert je kind verschillende vaardigheden. Niet alleen leuk en leerzaam, maar ook nog eens goed voor hun zelfvertouwen. Want zo leren ze dat ze steeds meer zelf kunnen.

Van alles komt aan bod; veters strikken, schoenen poetsen, materialen sorteren, plantenbak maken, winkeltje spelen, kleuren mengen en nog veel meer.

Ik kan het zelf is bedoeld voor kleuters, maar sommige opdrachten in het boeken kunnen jongere kinderen ook al. Mijn dochter van 2 vind sommige opdrachten ook al erg leuk om te doen, zoals knippen en rijgen. Het gaat vooral om het plezier, dat je kind heeft met de opdrachten. Vind je kind een opdracht echt niet leuk om te doen, dan kun je dit beter op een latere tijdstip nog eens proberen. Misschien dat hij/zij het dan wel leuk vind.Door de opdrachten te herhalen, zal je kind de vaardigheden steeds beter onder de knie krijgen. Zelf vind ik het erg leuk om dit boek juist in de vakantie of op vrije dagen te gebruiken. Dan heb je alle tijd om samen met je kind/kinderen leuke opdrachten op te zoeken en deze samen te maken.

Ik kan het zelf – Maja Pitamic
Educatief, paperback, 165 pagina’s, Forte
Bestel hier via Bol.com>>>

Lees meer:
Ik kan alles
Kinderspel
Het superdikke knutselboek

About Rolanda

rolanda@casema.nl'
Moeder van 2 kinderen; een dochter van 5 jaar en een zoon van 7 jaar. Alweer bijna 4 jaar schrijf ik voor TrotseMoeder.nl. Ik vind het dan ook super dat ik op TrotseMoeders.nl mijn grote hobby schrijven volop kan vervullen.

Check Also

Hamstersaurus Rex – Tom O’Donnell

Hij heeft dinotanden, messcherpe klauwen… en een heel zachte vacht! Het is Hamstersaurus Rex, de …